Ηράκλειο

Σωκράτης Βαρδάκης: Σήμα κυνδύνου για την Β Παθολογική Βενιζελείου

«Από μια κλωστή κρέμεται η λειτουργία της Β Παθολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, λόγω έλλειψης ειδικευόμενων παθολόγων»

Η υποστελεχωμένη  λειτουργία της Β Παθολογικής Κλινικής Βενιζέλειου Νοσοκομείου τίθεται στον Υπουργό Υγείας,  από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη ο οποίος τον καλεί να προβεί στις απαιτούμενες ενεργείες για να καλυφθουν οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό της Κλινικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η απρόσκοπτη λειτουργία της Β Παθολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, τίθεται επί τάπητος από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, ο οποίος καλεί το Υπουργείο Υγείας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό της Κλινικής, έως και το διορισμό των παθολόγων ιατρών, μετά τα αποτελέσματα της προκήρυξης 2391/10-02-2020.

Η ένωση εργαζομένων φρόντισε να ενημερώσει τον κ. Βαρδάκη για την κατάσταση που επικρατεί στη Κλινική, η λειτουργία της οποίας βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς οι ιατροί δηλώνουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα περιστατικά, λόγω υποστελέχωσης.

Σύμφωνα με τους ιατρούς της κλινικής, η απόγνωση των οποίων αποτυπώνεται τόσο στην επιστολή τους προς την Ένωση εργαζομένων Βενιζελείου ΓΝΗ, όσο και προς την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών, οι ανάγκες καλύπτονται από δύο μόνιμους ιατρούς, έναν επικουρικό, μία αγροτική ιατρό, της οποίας η θητεία έληξε 28/2/2020 και δεν προβλέφθηκε η αντικατάστασή της, και μία επικουρικό, αποσπασμένη από τα ΤΕΠ, της οποίας η θητεία λήγει τον Ιούνιο.

Στην πρόσφατη προκήρυξη 2391/10-02-2020, για θέσεις κλάδου ΕΣΥ στο ΓΝ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ- ΠΑΝΑΝΕΙΟ», επί θητεία, προκηρύσσονται δυο θέσεις παθολόγων. Στην καλύτερη περίπτωση όμως θα αναλάβουν υπηρεσία σε περίπου ένα χρόνο. Στο μεσοδιάστημα όμως, δεν έχει προβλεφθεί τρόπος για την ομαλή λειτουργία της κλινικής.

Η συγκεκριμένη κλινική καλύπτει μεγάλο ποσοστό των αναγκών των πολιτών και οι ιατροί αδυνατούν εκ των πραγμάτων, λόγω του εξαιρετικά μεγάλου όγκου εργασίας, να ανταπεξέλθουν με επάρκεια και ασφάλεια στα καθήκοντά τους, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ασθενείς.

Ως εκ τούτου ο κ. Βαρδάκης επισημαίνει στον αρμόδιο Υπουργό την ανάγκη άμεσης εξεύρεσης λύσης για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της κλινικής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια