Αναβολή στη δίκη για το θάνατο της 48χρονης μητέρας που τραυματίστηκε από απορριμματοφόρο

Ηράκλειο
Αναβολή στη δίκη για το θάνατο της 48χρονης μητέρας που τραυματίστηκε από απορριμματοφόρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Νοέμβριο η δίκη για το θανάσιμο τραυματισμό της Δήμητρας Σκουρογιαννακη

Τον ερχόμενο Νοέμβριο αναμένεται να εκδικαστεί τελικά η υπόθεση της 48χρονης εργαζόμενης στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, Δήμητρας Σκουρογιαννάκη, η οποία είχε τραυματιστεί βαρύτατα από απορριμματοφόρο του Δήμου τον Ιούνιο του 2016 και είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μετά από δύο μήνες νοσηλείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Η υπόθεση της 48χρονης μητέρας 4 παιδιών, επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα Πέμπτη από το τριμελές πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Ωστόσο, η έδρα ανέβαλε τη δική για τις 19 Νοεμβρίου του 2020 μετά από αίτημα αναβολής που υποβλήθηκε από μια εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα δύο άτομα, τα οποία κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από (συγκλίνουσα) αμέλεια»: Πρόκειται για τον οδηγό του επίμαχου απορριμματοφόρου και τον προϊστάμενο του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Εξάλλου, ο οδηγός του απορριμματοφόρου κατηγορείται επιπρόσθετα για το ότι, παρά το ότι ήταν «υπαίτιος τροχαίου ατυχήματος (...), δεν ειδοποίησε την πλησιέστερη αστυνομική Αρχή, ούτε παρέμεινε στον τόπο του ατυχήματος μέχρι την άφιξή της, αν και ήταν υποχρεωμένος προς τούτο, αλλά έφυγε αμέσως μακριά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News