Θέσεις ΑμεΑ: Ποιος έχει τελικά το «πρόβλημα»;

Ηράκλειο
Θέσεις ΑμεΑ: Ποιος έχει τελικά το «πρόβλημα»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματικό περιστατικό που φανερώνει πολλά

Η ιστορία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» και θα σας μεταφέρουμε είναι απολύτως πραγματική και διαδραματίστηκε πριν από λίγα 24ωρα στο κέντρο του Ηρακλείου.

Οδηγός αυτοκινήτου πάει να παρκάρει το όχημά της σε χώρο που προορίζεται για ΑμεΑ και φέρει, μάλιστα, και τη σχετική σήμανση. Δημότισσα, η οποία περνά εκείνη την ώρα από το σημείο, κάνει νόημα στην οδηγό, χαμογελώντας της και δείχνοντάς της τη σχετική πινακίδα. Η οδηγός δεν απαντάει και πάει να παρκάρει το όχημα στη συγκεκριμένη θέση. Η κοπέλα που ήταν περαστική, διαπιστώνοντας τότε ότι η οδηγός του αυτοκινήτου δε “χαμπαριάζει”, πάει και στέκεται στο κέντρο της θέσης για ΑμεΑ, εμποδίζοντας την παράνομη στάθμευση.

«Η κοπέλα έχει πρόβλημα»

Η κοπέλα λέει τότε στην οδηγό ότι η συγκεκριμένη θέση είναι αποκλειστικά για ΑμεΑ. «Κι εσένα ποιο είναι το πρόβλημά σου;», της απαντά η οδηγός. Εκείνη την ώρα περνάει από το σημείο ένας νεαρός, ο οποίος ρωτά τις δύο γυναίκες τι συμβαίνει. «Η κοπέλα έχει πρόβλημα. Δεν έχει δουλειά να κάνει κι ασχολείται με το πού θα παρκάρω. Πρέπει να πάρω το παιδί μου από το μάθημα», λέει τότε στον άνδρα η οδηγός του αυτοκινήτου, η οποία ακινητοποιεί τελικά το όχημά της, καλύπτοντας τη μισή θέση που προορίζεται για ΑμεΑ.

Τελικά δεν πάρκαρε

Πριν προλάβει να πάρει τον λόγο η κοπέλα, ο νεαρός απαντά στην οδηγό ότι «δεν ξέρω αν έχει πρόβλημα η γυναίκα, όμως εδώ που πάτε να παρκάρετε μπορεί να θέλουν να σταθμεύσουν άτομα τα οποία όντως έχουν κάποιο “πρόβλημα”. Μήπως να το παρκάρατε αλλού;». Η οδηγός - βλέποντας ότι δε βρίσκει κάποιον “σύμμαχο” - δεν απαντά, ωστόσο η κοπέλα λέει «δεν πειράζει, θα ειδοποιήσω την Τροχαία» και αποχωρεί από το σημείο. Πέντε λεπτά μετά, η κοπέλα ξαναπερνά από το σημείο και παρατηρεί ότι το επίμαχο όχημα δε βρισκόταν τελικά παρκαρισμένο στη θέση για ΑμεΑ...

Οχαδερφισμός

Μπορούμε να σκεφτούμε 1.002 πράγματα από το συμβάν που μας μεταφέρανε. Θα επιλέξουμε να σταθούμε στο πιο αισιόδοξο απ’ αυτά: Τελικά δεν είναι μάταιο να επιμένεις όταν είσαι 100% σίγουρος ότι κάνεις το σωστό. Το σωστό και το δίκαιο όχι μόνο για σένα, αλλά για το σύνολο της κοινωνίας! Γιατί, κακά τα ψέματα, υγιείς κοινωνικά αντιδράσεις, όπως αυτές των δύο συνανθρώπων μας παραπάνω, αποτελούν ισχυρό “χαστούκι” στον οχαδερφισμό που πλήττει - δυστυχώς - μεγάλο αριθμό συντοπιτών μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News