Στ. Τζεδάκης: Στόχος της Αγροδιατροφικής η υπεραξία των κρητικών προϊόντων

Ηράκλειο
Στ. Τζεδάκης: Στόχος της Αγροδιατροφικής η υπεραξία των κρητικών προϊόντων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ενδυνάμωση της εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων και η αύξηση των Κρητικών εξαγωγών στη Γερμανική αγορά με έμφαση στα τρόφιμα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. ή βιολογικά είναι ο στόχος της δράσης που υλοποιεί η Περιφέρειας Κρήτης μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «THE EUROPEAN FOOD MASTERS – TASTE THE AUTHENTIC» φιλοξενώντας Γερμανούς επιχειρηματίες (χονδρέμποροι τροφίμων) και δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα 13 εκπρόσωποι μεγάλων εισαγωγικών επιχειρήσεων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Γερμανία, βρέθηκαν στην Κρήτη τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίοι μεταξύ επισκέφθηκαν παραγωγικές επιχειρήσεις - μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και γνώρισαν τα προϊόντα του τόπου μας.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης μιλώντας στον 98.4 επισήμανε στόχος είναι τα εκατοντάδες πιστοποιημένα προϊόντα της Κρήτης να αποκτήσουν την υπεραξία που τους αξίζει και να ενδυναμωθεί ο εξαγωγικός τους χαραχτήρας καθώς η εγχώρια αγορά ελέω κρίσης παρουσιάζει κάμψη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News