Κέντρο Διά Βίου Μάθησης: Εισαγωγή 9 νέων προγραμμάτων επιμόρφωσης ενηλίκων

Ηράκλειο
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης: Εισαγωγή 9 νέων προγραμμάτων επιμόρφωσης ενηλίκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια θα είναι τα νέα προγράμματα στο ΚΔΒΜ Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Ενεργοποίηση εννέα νέων εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών προγραμμάτων στο Κέντρο διά Βίου Μάθησης Δ. Μινώα Πεδιάδας που απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες, άνεργους και εργαζόμενους, νέους, φοιτητές κλπ., ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, χώρα καταγωγής, θρησκείας και τόπο διαμονής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας ανακοινώνεται – σε συνέχεια της έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), η οποία έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2019 - η ενεργοποίηση εννέα (9) νέων εκπαιδευτικών – επιμορφωτικών προγραμμάτων, τα οποία απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες, άνεργους και εργαζόμενους, νέους, φοιτητές, κλπ., ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία και τόπο διαμονής και τα οποία παρέχονται δωρεάν στο πλαίσιο των αρχών της ισότητας των ευκαιριών και της μη διάκρισης.

Τα προσφερόμενα προγράμματα, για τα οποία μπορούν να υποβάλλουν άμεσα αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι, είναι τα εξής:

Τίτλοι προγραμμάτων διάρκειας σε ώρες

Νέα προγράμματα

1 Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών, 25 ώρες

2 Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ), 50 ώρες

3 Συμβουλευτική σταδιοδρομίας, 25 ώρες

4  Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτύσεων, διατροφή, κλπ.), 25 ώρες

5  Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media), 25 ώρες

6 Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων, 25 ώρες

7 Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα –“e-Επιχειρείν”, 25 ώρες

8 Εκπαίδευση μεταναστών επίπεδο Α1, 125 ώρες

9 Εκπαίδευση μεταναστών επίπεδο Α2, 175ώρες

Προγράμματα σε εξέλιξη

1 Επεξεργασία κειμένου – Διαδίκτυο (Ι), 50 ώρες

2 Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες, 25 ώρες

Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τα μαθήματα για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ενεργοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2020 και αφορούν τα προγράμματα: «Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες» και «Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο» και για τα οποία εφόσον υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός νέων αιτήσεων, τότε θα δοθεί η δυνατότητα να επαναληφθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των προκαθορισμένων διδακτικών ωρών.

Προκειμένου να παρακολουθήσουν τα ανωτέρω εκπαιδευτικά, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις - καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους - στα αποκεντρωμένα γραφεία Διοικητικών Θεμάτων και Εξυπηρέτησης του Πολίτη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Συμπληρωμένη αίτηση που παρέχεται από τα Γραφεία Πρωτοκόλλου στα δημοτικά καταστήματα Αρκαλοχωρίου, Θραψανού και Καστελλίου.
  2. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και
  3. ΑΦΜ.

Για την ένταξη στα προγράμματα κάθε κύκλου τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αιτηθεί μόνο για δυο (2) προγράμματα ταυτόχρονα, ενώ όταν ολοκληρώσει ένα από αυτά επιτυχώς έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα.

Τέλος σημειώνεται ότι η λειτουργία του ΚΔΒΜ Δ. Μινώα Πεδιάδας υλοποιείται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ινστιτούτου Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News