Κρουσανιώτικο Καρναβάλι: Ήταν μια υπέροχη γιορτή

Ηράκλειο
Κρουσανιώτικο Καρναβάλι: Ήταν μια υπέροχη γιορτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μικροί και Μεγάλοι χόρευαν με τα μπουφάν και τις ομπρέλες τους

Τι και αν έβρεχε από το πρωί χθες Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στον Κρουσώνα τι και αν έκανε κρύο, οι Κρουσανιώτες για άλλη μια χρονιά απέδειξαν ότι το Καρναβάλι το έχουν στο αίμα τους και τίποτε δεν τους πτοεί προκειμένου να σκορπίσουν απλόχερα το κέφι τους!

Το 7ο Κρουσανιώτικο Καρναβάλι ήταν προγραμματισμένο αρχικά στις 11:00 το πρωί , στην πορεία άλλαξε λόγω καιρικών συνθηκών και λίγο μετά τη 13:00 όλοι ήταν στη θέση τους προκειμένου να ξεκινήσει η Κρουσανιώτικη Καρναβαλική Παρέλαση ! Μικροί και Μεγάλοι χόρευαν με τα μπουφάν και τις ομπρέλες τους …! Ομόφωνα ανακοίνωσαν ότι Καρναβάλι θα γίνει είτε ο καιρός τους κάνει το χατίρι είτε όχι! Άλλωστε αν περίμεναν τον καιρό ,  καρναβάλι δεν θα γινόταν ποτέ στο Κρουσώνα, μιας και το χωριό βρίσκεται στους ανατολικούς πρόποδες του Ψηλορείτη σε υψόμετρο 460 μ. όπου οι άνθρωποι εκεί είναι συνηθισμένοι στο κρύο τη βροχή και το χιόνι! Με το κέφι και την χαρά τους ζέσταναν τις καρδιές όλων μας!

Δύο μήνες ο πολιτιστικός σύλλογος «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ» με συν διοργανωτές το Δήμο Μαλεβιζίου προετοιμάζονταν για το Κρουσανιώτικο Καρναβάλι, θεσμό για τον τόπο και μοναδικό στο Μαλεβίζι !

Όλες οι ομάδες είχαν τα αυτοσχέδια άρματα τους , Άραβες και Χανούμισσες , Σούμο , Φλαμίνγκο και Δεινοσαυράκια , Αστυνομικοί και Φυλακισμένοι, Πειρατές και Πειρατίνες, Γλεντζέδες,  Ήρωες της Disney , ξυλοπόδαροι circus camino, Batala Creta όλοι ήταν εκεί και μετέδωσαν το κέφι και την ζωντάνια τους πλημμυρίζοντας τα γραφικά σοκάκια του Κρουσώνα μεταδίδοντας υπέροχα συναισθήματα στους παρευρισκόμενους.

Το καρναβάλι δημιούργησε μια μεγάλη αγκαλιά και παρέσυρε στο ρυθμό της Αποκριάς τους πάντες , άλλωστε αποκριά χωρίς Κρουσανιώτικο Καρναβάλι στο Μαλεβίζι δεν γίνεται! Κάνοντας μια βόλτα στο χωριό και συζητώντας με τους παλαιότερους,  θα καταλάβεις ότι το καρναβάλι γινόταν δεκαετίες πριν στον Κρουσώνα! Μαζεύονταν οι χωριανοί σε παρέες,  μεταμφιέζονταν με ότι πρόχειρο έβρισκαν από τα σπίτια τους και ξεχυνόντουσαν στους δρόμους! Στο αίμα τους είχαν πάντα την παιχνιδιάρικη διάθεση, τραγούδια, φωνές, αστεία πειράγματα και φυσικά πολύ γλέντι συνοδευόταν πάντα τις Απόκριες στον Κρουσώνα! Μέχρι και σήμερα οι Κρουσανιώτες συνεχίζουν το εορταστικό κλίμα της αποκριάς και τιμούν όλες τις παραδόσεις τους με έναν ενεργό και δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο που σκοπό έχει να ενώνει τον τόπο και να διατηρεί αναλλοίωτά τα ήθη και τα έθιμα του κάνοντας πολλές εκδηλώσεις όλο το χρόνο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας ήταν από την πρώτη στιγμή με την έναρξη του καρναβαλιού κοντά στους Κρουσανιώτες , συνόδευε τους Καρναβαλιστές παρέα με τον πρόεδρο του τοπικού κ. Τριπιδάκη Φώτη και τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Γιώργο Φασουλάκη. Το μήνυμα που έδωσε ο Δήμαρχος σε όλους ήταν το όριο που θα πρέπει να έχουν στην κατανάλωση του ποτού αυτές τις ημέρες, να είναι ελεγχόμενο γιατί αυτό που μετρά είναι η ζωή και οι χαρές της ! Ευχαρίστησε την ΚΡΗΤΗ ΤV που είναι κοντά στην Ενδοχώρα και σε ολόκληρη την Κρήτη , αλλά και την Αναστασία Μπιτζιλέου που ξεσήκωσε το κοινό μεταδίδοντας  το σφυγμό της πιο δυνατής παρέας!

Την μουσική επιμέλεια του καρναβαλιού είχε αναλάβει ο dj Πουλορίνης, όπου κράτησε τον  πήχη ψηλά της διασκέδασης με τις μουσικές επιλογές του.

Ευχόμαστε σε όλους τους Κρουσανιώτες να συνεχίσουν να χαίρονται τις στιγμές και την ζωή τους και του χρόνου με Υγεία!

Φωτογραφικό Υλικό από Graham Hodgetts / Wedding Photographer

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News