Ηράκλειο

Χιλιάδες κόσμου στην έκθεση «ΟιΝοτικά» - Το πρόγραμμα της Δευτέρας

Στην έκθεση συμμετέχουν 32 οινοποιεία του νησιού

Συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 η Έκθεση Κρητικού κρασιού «ΟιΝοτικά», στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ) στις Γούρνες Ηρακλείου, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Το πρόγραμμα της έκθεσης:

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου: ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ 12:00 - 18:00 για επαγγελματίες

19:00 - 21:00  Food & Wine Pairing - με τους Sommeliers Ελευθέριο Χανιαλίδη & Γεώργιο Λούκα - μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων (Συνδυασμός Kρητικών ποικιλιών με Διεθνή κουζίνα).

Ο Ελευθέριος Χανιαλίδης καλύτερος Έλληνας sommelier για το 2020 συναντάει τον sommelier και εκπαιδευτή, Γιώργο Λούκα και μαζί συνδυάζουν κρητικές ποικιλίες κρασιού με διεθνή κουζίνα. Ένα οινογαστρονομικό ταξίδι στον κόσμο με αφετηρία την Κρήτη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και οινόφιλους.

Αγορά On line 15 ευρώ – Στο ταμείο: 18 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής στο www.winesofcrete.gr και στην σελίδα www.facebook.com/winesofcrete

Χιλιάδες κόσμου στην έκθεση

Ένα πλούσιο τριήμερο γεμάτο δράσεις και με “παρέα” το καλό κρητικό κρασί θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες έως σήμερα Δευτέρα. Ο λόγος για την έκθεση κρητικού κρασιού “Οινοτικά”, που ήδη από την πρώτη ημέρα προσέλκυσε πλήθος κόσμου που έφτασε για να γευτεί οίνο από κρητικούς αμπελώνες, που και φέτος μπαίνουν σε πρώτο πλάνο, και να βιώσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.


Η έκθεση κρητικού κρασιού “Οινοτικά”, που πραγματοποιείται για 13η χρονιά, μαγνητίζει το ενδιαφέρον των οινόφιλων και οινοπαραγωγών που... έβαλαν στη σειρά τα κρασιά τους, προκειμένου οι επισκέπτες να βιώσουν μια γαστρονομική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.


Καλεσμένος του Wines of Crete δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ηλία Μαμαλάκη, ο οποίος αγαπάει την Κρήτη και το κρητικό κρασί. Σε δήλωσή του μάλιστα τόνισε πόσο σημαντικό είναι ο οίνος να ταξιδέψει και εκτός του νησιού μας, προκειμένου να το γνωρίσουν και να το γευτούν και άλλοι άνθρωποι που αγαπούν το καλό κρασί.
«Αυτό που θα ήθελα εγώ προσωπικά είναι η έκθεση αυτή να αποκτήσει μια εξωστρέφεια και να γίνεται και στην Αθήνα, για να μάθουν και οι υπόλοιποι Έλληνες τι ακριβώς είναι το κρητικό κρασί και πώς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στα εστιατόριά τους οι εστιάτορες και οι οικογένειες στα σπίτια τους», είπε ο κ. Μαμαλάκης. Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, αλλά και όσοι έχουν γευτεί τα κρασιά της Κρήτης, το 2019 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τον κρητικό αμπελώνα και τα αποτελέσματα φαίνονται στην έκθεση “Οινοτικά”. Από το τριήμερο των εκδηλώσεων δεν έλειπε ούτε η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων, ενώ πλούσιες είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται. «Έχουμε πάρα πολλά καλά κρητικά κρασιά να γνωρίσουμε και να καταναλώνουμε πάντα με μέτρο και πάντα στο πλαίσιο του επιτρεπτού», είπε ο Νίκος Μηλιαράκης, μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Οινοποιών ν. Ηρακλείου.


«Πρόκειται για ένα τριήμερο μέσα από διάφορες εκδηλώσεις και μέσα από την παρουσία των ίδιων των οινοποιών μπορεί ο επισκέπτης να δει, να γνωρίσει και να απολαύσει τον κόσμο του κρασιού», ανέφερε ο Ζαχαρίας Διαμαντάκης, μέλος Δ.Σ. του Δικτύου Οινοποιών ν. Ηρακλείου.


«Το 2019 είχαμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά, ίσως από τις καλύτερες τις τελευταίες δεκαετίες», σημείωσε ο Νίκος Δουλουφάκης, πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών ν. Ηρακλείου.
«Πήραμε την απόφαση να έρθουμε και να δοκιμάσουμε τα κρασιά», είπε ο Ελευθέριος Χανιαλίδης, Sommelier - καλύτερος Έλληνας οινοχόος για το 2020. «Ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά για τα κρασιά και ιδίως για τα κρασιά της Κρήτης», τόνισε ο Άρης Σκλαβενίτης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων. «Νομίζω πως χρόνο με τον χρόνο πηγαίνουμε όλο και καλύτερα και γίνεται καλύτερη η ποιότητα των κρασιών», υπογράμμισε ο Γιώργος Λουκάς, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως σήμερα Δευτέρα, ενώ μέρος των εσόδων από την έκθεση θα διατεθούν στα “Παιδικά χωριά SOS”.

Σχόλια