default-image

Γούρνες: Αγανάκτηση των κατοίκων

Ηράκλειο
Γούρνες: Αγανάκτηση των κατοίκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εγκαταλελειμμένα κτήρια της πρώην αμερικανικής Βάσης έχουν καταληφθεί από Ρομά

Πυρ και μανία είναι οι κάτοικοι στην περιοχή των Γουρνών του δήμου Χερσονήσου.

Χρόνια τώρα, όπως λένε, τα εγκαταλελειμμένα κτήρια της πρώην αμερικανικής Βάσης έχουν καταληφθεί από Ρομά, που στήνουν τα τσαντίρια τους και κάνουν φασαρία, δημιουργώντας μια εντελώς αποκρουστική εικόνα.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό που τους εξοργίσει και παράλληλα τους τρομάζει. Εκείνο που αυξάνει τους φόβους και τις αγωνίες τους είναι το γεγονός ότι ο χώρος δε διαθέτει καμία φύλαξη και κανενός είδους φωτισμό, με αποτέλεσμα ειδικά τις βραδινές ώρες να γίνεται στόχος κακοποιών στοιχείων.

Συνέπεια της σημαντικής αυτής έλλειψης, τόσο φύλαξης όσο και επαρκούς φωτισμού, είναι οι κλοπές και οι διαρρήξεις στην περιοχή να αποτελούν καθημερινότητα, με τους κατοίκους να έχουν χάσει τον ύπνο τους, αφού θρασύτατοι δράστες δε διστάζουν να παραβιάσουν πόρτες και παράθυρα μέρα μεσημέρι ή ακόμα και όταν οι ιδιοκτήτες βρίσκονται εντός των σπιτιών τους και κοιμούνται αμέριμνοι, όπως έχει αναφέρει με ρεπορτάζ της η “Νέα Κρήτη”, κατόπιν καταγγελιών.

Με δεδομένα τα προβλήματα αυτά και το ότι στην περιοχή υπάρχουν σχολεία και μεγαλώνουν μικρά παιδιά, αγανακτισμένοι κάτοικοι έχουν επανειλημμένα υποδείξει την κατάσταση στον Δήμο για να πάρουν, όπως λένε, την απάντηση: «Θα το δούμε».

Επειδή όμως η εγκληματικότητα στην περιοχή τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, και πρώτου συμβεί κάποιο πολύ κακό γεγονός, οι κάτοικοι, που ανησυχούν και δεν το κρύβουν, απευθύνθηκαν στη “Νέα Κρήτη” καταγγέλλοντας τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν, για να ζητήσουν επιτακτικά από τις αρμόδιες δημοτικές Αρχές να λάβουν τα μέτρα τους, ελπίζοντας πως θα πράξουν τα δέοντα, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, η κατάσταση έχει πια φτάσει στο απροχώρητο.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News