Συνεχίζουν τις δίωρες διακοπές εργασιών οι δικαστικοί υπάλληλοι Ηρακλείου

Ηράκλειο
Συνεχίζουν τις δίωρες διακοπές εργασιών οι δικαστικοί υπάλληλοι Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι διεκδικούν οι δικαστικοί υπάλληλοι που απέχουν από τα καθήκοντά τους με δίωρες διακοπές εργασιών

Συνεχίζουν μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου τις δίωρες διακοπές εργασιών οι δικαστικοί υπάλληλοι σε όλα τα δικαστήρια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 κατά τις ώρες 9:00 έως 11:00 π.μ., οι δικαστικοί υπάλληλοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους διεκδικούν διορισμούς δικαστικών υπαλλήλων, επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, πληρωμή των πραγματικών υπερωριών, θεσμοθέτηση της εισαγωγικής και διαρκούς επιμόρφωσης των δικαστικών υπαλλήλων.

Επίσης, διεκδικούν προώθηση προς ψήφιση του νέου Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, την προώθηση της ηχογράφησης και αποηχογράφησης σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, τον εκσυγχρονισμό των υλικοτεχνικών υποδομών (κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες).

Ακόμη την επαναλειτουργία του ειδικού λογαριασμού αλληλεγγύης και την αύξηση των εξόδων κίνησης των επιμελητών δικαστηρίων και όπως καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους διεκδικούν, τα «αυτονόητα, διεκδικούμε το δίκιο μας, μέσα στο χώρο της Δικαιοσύνης, που με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης υπηρετούμε τόσα χρόνια».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News