default-image

Α. Στεφανάκης: Φαύλος κύκλος η έλλειψη Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης

Ηράκλειο
Α. Στεφανάκης: Φαύλος κύκλος η έλλειψη Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης εκκινεί τη διαδικασία για τη σύσταση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης (Δ.Σ.Β.) βάζοντας τέλος στην επί σχεδόν πέντε χρόνια κωλυσιεργία των προηγούμενων ηγεσιών του ΥπΑΑΤ επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο ιδιαιτέρως σημαντικό ζήτημα των βοσκήσιμων γαιών.

Με επιστολή που απέστειλε προς τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας, ο κ. Βορίδης ζητά την αρωγή τους στη σύνταξη μελετών διαχείρισης βοσκήσιμων γαιών μέσω της σύναψης Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ του Υπουργείου και των Περιφερειών.

«Στη σφαίρα της κοινής λογικής η σύσταση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης που η μέχρι σήμερα έλλειψη τους μόνο προβλήματα δημιουργεί» επισημαίνει στον 98.4 ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ  Αλέκος Στεφανάκης.

Σε αυτά εντάσσει την υπερβόσκηση στην Κρήτη από τη μία και την ερημοποίηση στην υπόλοιπη χώρα, ενώ στο ερώτημα για το αν θα γίνουν αποδεκτά από το σύνολο του παραγωγικού κόσμου απαντά πως είναι γνωστό ποιοι παράγουν και ποιοι καλλιεργούν επιδοτήσεις. Επισημαίνει παράλληλα, ότι αν δεν κινηθούμε ως χώρα στο σωστό χρόνο πως ελλοχεύει ο κίνδυνος η οικονομία πολλών νοικοκυριών να τιναχθεί στον αέρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News