Κρουσανιώτικο Καρναβάλι: Έτοιμοι οι καρναβαλιστές να ξεχυθούν στα γραφικά σοκάκια του χωριού

Ηράκλειο
Κρουσανιώτικο Καρναβάλι: Έτοιμοι οι καρναβαλιστές να ξεχυθούν στα γραφικά σοκάκια του χωριού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Κυριακή,23 Φεβ 2020, 11:00
Κρουσώνας
Την παρουσίαση του Κρουσανιώτικου Καρναβαλιού θα πραγματοποιήσει και φέτος η Αναστασία Μπιτζιλέου

Μια ανάσα πριν υποδεχθεί ο Κρουσώνας, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00, το 7ο Κρουσανιώτικο Καρναβάλι. Η εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός,όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρουσώνα «Νέα Γενιά» και αξίζει να σημειωθεί, ότι αποτελεί το μοναδικό καρναβάλι στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Διαβάστε Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

«Κρουσανιώτικο καρναβάλι ήρθε η στιγμή να το ζήσουμε και πάλι !

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ», διοργανώνει την  Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ., το 7ο Κρουσανιώτικο Καρναβάλι και σας περιμένει να γιορτάσετε τις ημέρες της αποκριάς στον Κρουσώνα  !

Να υπενθυμίσουμε, ότι το Κρουσανιώτικο Καρναβάλι είναι το μοναδικό καρναβάλι σε όλο το Μαλεβίζι, κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες κόσμο τόσο για να πάρουν μέρος σε αυτό, όσο και για να το παρακολουθήσουν!

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού έχει γίνει πλέον θεσμός για το χωριό και οι κάτοικοι του το περιμένουν με μεγάλη χαρά αλλά και οι καρναβαλιστές που ξεχύνονται στα γραφικά σοκάκια του Κρουσώνα , άνθρωποι κάθε ηλικίας έχουν σκοπό να σας παρασύρουν στην τρέλα τους !

Πολύς κόσμος έρχεται από τα γύρω χωριά, αλλά και από το Ηράκλειο, για να το παρακολουθήσει αλλά και για να κάνει μια διαφορετική Κυριακάτικη βόλτα στο χωριό, μιας και φημίζεται και για το πολύ ωραίο φαγητό του!

Οι διοργανωτές του καρναβαλιού κάθε χρόνο προσπαθούν ,να ανεβάζουν τον πήχη της διασκέδασης όλο και πιο ψηλά και οι ομάδες τους έχουν μοναδικό στόχο να σας ξεσηκώσουν…!

Φέτος οι ομάδες που θα παρελάσουν θα είναι:

  1. Άραβες και χανούμισες
  2. Σούμο
  3. Αστυνομικοί και φυλακισμένοι
  4. Φλαμίνγκο και δεινοσαυράκιαΚάθε ομάδα θα έχει το δικό της άρμα, φτιαγμένο με πολύ μεράκι από τους διοργανωτές.
  5. Πειρατές και πειρατίνες

Κάθε ομάδα θα έχει το δικό της άρμα, φτιαγμένο με πολύ μεράκι από τους διοργανωτές.

Εντυπωσιακοί ξυλοπόδαροι, από την ομάδα του circo camino,  θα βρίσκονται σε όλη την διάρκεια της  παρέλασης, ενώ πανέμορφες χορεύτριες oriental θα συνοδεύουν τον Βασιλιά Καρνάβαλο, όπου θα ανοίξει και την παρέλαση!

Οι Batala Creta, η μοναδική αυτή ομάδα κρουστών που ξεσηκώνουν με το πέρασμα τους και με τους παραδοσιακούς αφρικάνικους ρυθμούς τους, θα συντροφεύουν  με τους ήχους των τυμπάνων τους την παρέλαση, ενώ οι δεν θα λείπουν και οι ήρωες της ΝΤΙΣΝΕΥ και πιο συγκεκριμένα,  ο Μίκυ, η Μίνυ, ο Μπομπ σφουγγαράκης, ο spiderman, η Μάσα, η Ολέτ, ο Κάτμποϋ, ο Ρομέο και ο Όλαφ θα βρίσκονται στο 7ο Κρουσανιώτικο Καρναβάλι ανάμεσα στους καρναβαλιστές, οι οποίοι θα ξετρελάνουν τα μικρά παιδιά με τα παιχνίδια και τις εκπλήξεις τους!

Aμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, όλες οι ομάδες θα συγκεντρωθούν στην αγαπημένη πλατεία των Κρουσανιωτών, στην Αγία Τριάδα, όπου εκεί θα είναι και ο μάγος της μουσικής και του γλεντιού, ο DJ Πουλορίνης, που θα δώσει και φέτος τον καλύτερο εαυτό, με τις μουσικές επιλογές του για ένα ξέφρενο  πάρτυ εσείς θα λείπετε;;

Την παρουσίαση του καρναβαλιού θα κάνει, η μοναδική Αναστασία Μπιτζιλέου, η οποία όπως και πέρσι, θα ξεσηκώσει με τον δικό της τρόπο και θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με το μπρίο και την ζωντάνια της!  Συνδιοργανωτής του καρναβαλιού είναι ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε και να ξεφαντώσουμε όλοι μαζί στους πιο τρελούς καρναβαλικούς ρυθμούς!

Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα «Νέα Γενιά»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα “ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ” ιδρύθηκε το 1975 και είναι από τους πιο παλιούς συλλόγους της Κρήτης. Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα αποτελεί έναν ζωντανό οργανισμό του τόπου, καθώς είναι πολύ δραστήριος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει φιλανθρωπικό έργο.

Μερικές από τις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν κάθε χρόνο το πλούσιο πρόγραμμά του είναι η αναπαράσταση του ολοκαυτώματος του Αγίου Χαραλάμπους, η Γιορτή Μήλου ,η βραδιά μαντολίνου, οι θεατρικές παραστάσεις από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του συλλόγου και φυσικά το μοναδικό Κρουσανιώτικο Καρναβάλι που ήρθε η στιγμή να το ζήσουμε και πάλι!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News