Το Ηράκλειο ετοιμάζεται για το Καστρινό Καρναβάλι

Ηράκλειο
Το Ηράκλειο ετοιμάζεται για το Καστρινό Καρναβάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Κυριακή,23 Φεβ 2020, 15:00
Πλατεία 18 Άγγλων
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 15:00 από την Πλατεία 18 Άγγλων

Προ των πυλών η καρναβαλική παρέλαση της «Καστρινής Αποκριάς 2020» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ).

Με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση συνεχίζονται την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2020», οι Ηρακλειώτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων.

Σχολεία, σύλλογοι, σωματεία, παρέες, ομάδες του ΚΚΘ συμμετέχουν και φέτος στην παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 15:00 μετά το μεσημέρι από την Πλατεία 18 Άγγλων, θα περάσει από τον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, από την Πλατεία των Λιονταριών, θα συνεχιστεί στον σταυρό της πόλης και στον πεζόδρομο της Λ. Δικαιοσύνης μέχρι και την Πλατεία Ελευθερίας.

Την παρουσίαση του Καστρινού Καρναβαλιού έχει ο Γιώργος Τσιχλάκης και την μουσική επιμέλεια ο Κώστας Βενέτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «Αντικρουστοί» με τα τύμπανά τους υποδέχονται τις καρναβαλικές ομάδες- και το «Μαλλιώτικο Καρναβάλι» που συμμετέχει δυναμικά- και δίνουν τον παλμό του καρναβαλιού έξω από τη Λότζια, συνεχίζοντας ως την Πλατεία Ελευθερίας…

Νωρίτερα τα πληρώματα θα συγκεντρωθούν στις 14:00 στο τμήμα της Παραλιακής Λεωφόρου από το παλιό ΚΤΕΛ μέχρι την Πλατεία 18 Άγγλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου παραχωρεί δωρεάν, για την διευκόλυνση των καρναβαλιστών, τους χώρους στάθμευσης: απέναντι από το ΚΤΕΛ στην παραλιακή λεωφόρο και μέσα στο λιμάνι, στο ύψος της κεντρικής εισόδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News