«Ανίερες Συμμαχίες» εξέλεξαν Διοίκηση στον ΕΣΔΑΚ - Πρόεδρος ο Ζ. Καλογεράκης

Ηράκλειο
«Ανίερες Συμμαχίες» εξέλεξαν Διοίκηση στον ΕΣΔΑΚ - Πρόεδρος ο Ζ. Καλογεράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάνει «παιχνίδι» το λεγόμενο παλιό βαθύ ΠΑΣΟΚ

Ζοφερό φαίνεται ότι είναι το παρασκήνιο και οι συνεννοήσεις μεταξύ δημάρχων και εκλεκτόρων στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΔΑΚ για την εκλογή προέδρου και νέας Διοίκησης ενώ ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει τεθεί και ζήτημα νομιμότητας της διαδικασίας.

Αν οι πληροφορίες ευσταθούν τότε φαίνεται ότι κάνει «παιχνίδι» το λεγόμενο παλιό βαθύ ΠΑΣΟΚ, καθώς εξελέγη πρόεδρος ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας Ζαχάρης Καλογεράκης και αντιπρόεδρος ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς. Στην εκτελεστική μέλη εξελέγησαν οι δήμαρχοι που έχουν εργοστάσια απορριμμάτων . Φαίνεται ότι οι δύο αντικρουόμενες ως τώρα πλευρές έχουν καταλήξει σε μια ανίερη συμμαχία της τελευταίας στιγμής στην οποία μεσολαβητές υπήρξαν πρόσωπα της παλαιάς Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο που έχει χρεωθεί κατά καιρούς το «ανάθεμα» για την απώλεια δυνάμεων του κόμματος τις τελευταίες δεκαετίες. Σύμφωνα με πληροφορίες τύποις ανακοίνωσαν  ψηφοφορία και αρκέστηκαν να μοιράσουν χωρίς καν προγραμματική συμφωνία, τις  θέσεις . Ενώ  δύο εκλέκτορες ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου αρνήθηκαν να υπογράψουν το πρακτικό θεωρώντας ότι ο ΕΣΔΑΚ, δεν έκανε κανονική διαδικασία ψηφοφορίας ! Ενστάσεις προφανώς δεν αναμένονται, αφού όλα είναι προϊόν συναλλαγής και νομής θέσεων στον ΕΣΔΑΚ

Εκτός ουσιαστικής Διοίκησης Ηράκλειο- Μαλεβίζι 

Ωστόσο εκείνο που όλοι σχολιάζουν σκωπτικά είναι ότι ο Δήμος Ηρακλείου που παράγει τεράστιο όγκο απορριμμάτων και ο Δήμος Μαλεβιζίου που φιλοξενεί παραδοσιακά τον ΧΥΤΑ, αρχικά στον Σκαφιδαρά και τώρα στους Πέρα Γαλήνους μένουν εκτός ουσιαστικής άσκησης της διοίκησης του ΕΣΔΑΚ που καλείται να διαχειριστεί εργολαβίες 40 εκατ. ευρώ που τώρα τρέχουν. Έτσι η προεδρία πηγαίνει στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που στην πραγματικότητα ως τώρα εξυπηρετείται από τον ΦΟΔΣΑ Βορείου Πεδιάδας που δια του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου και του δημάρχου Γιάννη Σέγκου ζητά αυτονόμηση από το νέο σχήμα του ΕΣΔΑΚ που καλείται να διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος σε αυτή την θητεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News