Αποχαιρέτησαν σήμερα τον 22χρονο Νίκο - «Έσβησε» σε θανατηφόρο στην παραλιακή

Κρήτη
Αποχαιρέτησαν σήμερα τον 22χρονο Νίκο - «Έσβησε» σε θανατηφόρο στην παραλιακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρήνος στη Βιάννο για τον χαμό του Νίκου που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από φρικτό τροχαίο δυστύχημα στην παραλιακή του Ηρακλείου.

Βαρύ πένθος έχει απλωθεί στη Βιάννο, που θρηνεί τον ξαφνικό χαμό του Νίκου Μαθιουδάκη και στον οποίο σήμερα Παρασκευή, οι δικοί του άνθρωποι θα πουν το τελευταίο "αντίο".

Πρόκειται για μια ακόμη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στους δρόμους της Κρήτης, με θύμα έναν νεαρό άνθρωπο...

Μόλις στα 22 του χρόνια, ο Νίκος Μαθιουδάκης τραυματίστηκε θανάσιμα το βράδυ της Τετάρτης σε τροχαίο δυστύχημα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Ο νεαρός άντρας καταγόταν από την Άρβη της Βιάννου και ζούσε στο Ηράκλειο.

Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης, η τοπική κοινωνία της Βιάννου βυθίστηκε στο πένθος και ουδείς μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι “έφυγε” τόσο πρόωρα και ξαφνικά το άτυχο παλικάρι.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας στον Μασταμπά, με συγγενείς και φίλους να βρίσκονται εκεί για να πουν το τελευταίο “αντίο” στον Νίκο που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή.

Η σορός του εκλιπόντος βρισκόταν στην εκκλησία απο τις 11.30 το πρωί της Παρασκευής. 

Πώς συνέβη το θανατηφόρο

Το τραγικό  τροχαίο έλαβε χώρα λίγο πριν τις 9:30 προχθές το βράδυ στην περιοχή Γιόφυρο, κοντά στο γεφυράκι στο Παγκρήτιο Στάδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα κινούταν στην παραλιακή λεωφόρο με κατεύθυνση το Παγκρήτιο Στάδιο.

Στο ύψος του Παγκρητίου, εξετράπη της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου με σφοδρότητα προσέκρουσε πάνω σε φοίνικα ξεριζώνοντάς τον. Τη στιγμή του θανατηφόρου ο 22χρονος ήταν στη θέση του συνοδηγού. Το όχημα στο οποίο επέβαινε ο άτυχος Νίκος οδηγούσε ένας επίσης 22 ετών άντρας. Ήταν τέτοια η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός, που το όχημα βρέθηκε στο κράσπεδο του αντίθετου ρεύματος του δρόμου.

Στο σημείο έσπευσαν, αμέσως μετά το τροχαίο δυστύχημα, πυροσβέστες που απεγκλώβισαν τους δύο νέους από τα συντρίμμια του οχήματος.

Όμως για τον 22χρονο Νίκο ήταν ήδη πολύ αργά, αφού είχε ήδη αφήσει στην άσφαλτο την τελευταία του πνοή.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  με διασώστες να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Εκτός κινδύνου

Όσο για τον 22χρονο οδηγό του κατεστραμμένου οχήματος, η ζωή του δε βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ υπεβλήθη σε εξετάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου και μεταφέρθηκε. Νοσηλεύεται στην Ορθοπαιδική Κλινική με ελαφριά τραύματα, εκτός κινδύνου, αλλά σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Οι φωτογραφίες από τον τόπο του θανατηφόρου τροχαίου είναι σοκαριστικές, αφού ό,τι έχει απομείνει από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο είναι μια άμορφη μάζα σιδερικών, ενώ ο φοίνικας εξαιτίας της σφοδρότητας της σύγκρουσης δεν άντεξε και έσπασε.

Πλέον, μετά και τον θάνατο του 22χρονου Νίκου, ο αριθμός των νεκρών στην άσφαλτο της Κρήτης από τις αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα ανέρχεται στους δύο.

«“Έφυγε” ξαφνικά και αναπάντεχα»

Στο άκουσμα του θανάτου ενός νέου ανθρώπου, του 22χρονου Νίκου Μαθιουδάκη με καταγωγή από την Άρβη, ο δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. «Ο χαμός του Νίκου και ο τρόπος με τον οποίο έφυγε από τη ζωή, τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα, μας γεμίζει όλους με θλίψη. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και εύχομαι η συγκεκριμένη απώλεια στην άσφαλτο της Κρήτης να είναι η τελευταία που καταγράφεται. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει το αδικοχαμένο παλικάρι», δήλωσε ο δήμαρχος Βιάννου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News