Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: Εκδηλώσεις στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο

Ηράκλειο
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: Εκδηλώσεις στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020 το Εκπαιδευτήριο «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» οργάνωσε μια σειρά σχετικών εκδηλώσεων για μαθητές και γονείς

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού, μέσω της βιωματικής μάθησης, να δράσουν και να ενημερωθούν πάνω σε ζητήματα χρήσης του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών συσκευών.

Την ημερίδα πλαισίωσε πλήθος δράσεων με κεντρικό άξονα την ομιλία της κ. Δ. Προκοπιάδου, ιατρού, για τον Εθισμό στο Διαδίκτυο, καθώς επίσης και για τη σωστή χρήση  του διαδικτύου, των ηλεκτρονικών συσκευών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν οι ίδιοι οι μαθητές οι οποίοι παρουσίασαν δικές τους δουλειές, όπως κολλάζ, σκίτσα, εικονογραφημένες νουβέλες, βίντεο, ακόμη και θεατρικά δρώμενα, που είχαν προετοιμάσει.

Κομβικό σημείο της ημερίδας αποτέλεσε η παρουσίαση στατιστικών αποτελεσμάτων από έρευνα με ερωτηματολόγια πάνω στη χρήση και την κατάχρηση του διαδικτύου, που είχαν μοιραστεί στους μαθητές λίγες μέρες πριν.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία ν’ αναστοχαστούν πάνω στις διαδικτυακές απόψεις και συνήθειες των ίδιων και των συμμαθητών τους. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την προβολή εκπαιδευτικού βίντεο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων με τίτλο: «Βγάλε τις Μάσκες από το Διαδίκτυο», καθώς και υλικού από τον κόμβο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων και τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 12/2 το απόγευμα και στους γονείς, σε ομιλία που έγινε στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων του Εκπαιδευτηρίου από την παιδοψυχολόγο κ. Σ. Αρναούτογλου στον χώρο του Εκπαιδευτηρίου, με θέμα: «Τεχνολογία: σωστή χρήση και κατάχρηση. Τι θα έπρεπε να ξέρουν οι γονείς. Πώς ενημερώνουμε τα παιδιά».

Παράλληλα, οι μαθητές της Α’ Λυκείου πραγματοποίησαν σημαντική ερευνητική εργασία με γενικό τίτλο «Τα κοινωνικά δίκτυα και η νέα κοινωνικότητα» και πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές, από τη δική τους σκοπιά, μελέτησαν και παρουσίασαν μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων, όπως: «Καθημερινές σχέσεις και φιλίες μέσω του διαδικτύου», «Τα κοινωνικά δίκτυα και πώς επηρεάζουν την ψυχοσυναισθηματική μας υγεία», «Εθισμός στα κοινωνικά δίκτυα», «Προστασία του χρήστη στα κοινωνικά δίκτυα και των προσωπικών του δεδομένων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News