Σκακιστικά μαθητικά πρωταθλήματα στη Χερσόνησο

Ηράκλειο
Σκακιστικά μαθητικά πρωταθλήματα στη Χερσόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για θεσμό μιλά στον 98.4 η Δέσποινα Πλευράκη, Δημοτική Σύμβουλος.

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες, θα διεξαχθούν τα σκακιστικά μαθητικά πρωταθλήματα με τη διοργάνωση του Δήμου Χερσονήσου και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης.

Πρόκειται για τη μαζικότερη και σημαντικότερη αναπτυξιακή σκακιστική διοργάνωση που φέτος πραγματοποιείται για δέκατη έβδομη (17η) χρονιά και η συμμετοχή αναμένεται και φέτος να αγγίξει τα 500 παιδιά, χωρισμένα σε 11 ηλικιακές κατηγορίες (από νηπιαγωγείο έως και Γ΄ Λυκείου).

Η εν λόγω διοργάνωση είναι η προκριματική φάση του Παγκρήτιου και, εν συνεχεία, του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Οι απαιτητικές σε χώρο και υποδομές προδιαγραφές της διοργάνωσης θα καλυφθούν από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στην πρώην αμερικανική βάση, στις Γούρνες.

Η διοργάνωση αυτή είναι η βάση της ανάπτυξης του σκακιού που τόσο έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια λόγω των τεράστιων ωφελειών που έχει αποδείξει πως προσφέρει ιδιαίτερα στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους και για αυτό και υποστηρίζεται με τόση θέρμη από το Δήμο Χερσονήσου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και προσκαλούνται ανοιχτά όλα τα παιδιά που γνωρίζουν έστω και τα εντελώς βασικά να έρθουν και να γίνουν μέρος της σπουδαίας αυτής εμπειρίας.

Όλα τα παιδιά θα παίξουν επτά (7) αγώνες, τέσσερις (4) το Σάββατο και τρεις (3) την Κυριακή. Για να λάβουν μέρος στους αγώνες τα παιδιά θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους με φυσική παρουσία στο χώρο αγώνων το Σάββατο μεταξύ 13.00΄ με 14.00΄, ενώ στις 15.00΄ θα ξεκινήσει ο πρώτος γύρος. Οι αγώνες το Σάββατο ολοκληρώνονται περίπου στις 20.00΄. Την Κυριακή οι αγώνες ξεκινούν στις 10.00΄ και στις 14.00΄ θα είναι η τελετή λήξης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ η δήλωση συμμετοχής πρέπει να γίνει έως την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στο e-mail: [email protected]

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των αγώνων:

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

13:00 -14.00: Επιβεβαίωση συμμετοχών

14:45 Τελετή Έναρξης

15.00 1ος – 4ος γύρος

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

10:00 5ος – 7ος γύρος

14.00 Τελετή Λήξης - Απονομές επάθλων

Διοργανωτές της μαζικής και επί σειρά ετών επιτυχημένης διοργάνωσης είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου σε συνεργασία με το Σκακιστικό Όμιλο Λέων Κάντια, το Heraklion Chess Academy, το ΣΟ Ηρακλείου, τη ΣΑ Χερσονήσου, το Ηράκλειο ΟΑΑ και την Ε.Σ.Σ.Κ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News