default-image

Δ. Κοφτερίδης: Σε ετοιμότητα για πιθανό κρούσμα COVID-19 και στην Κρήτη

Ηράκλειο
Δ. Κοφτερίδης: Σε ετοιμότητα για πιθανό κρούσμα COVID-19 και στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνη του σχέση με τον ιό της γρίπης ότι και οι δύο πλήττουν το αναπνευστικό σύστημα. Οι ευπαθείς ομάδες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα, λέει στον 98.4 ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Διαμαντής Κοφτερίδης.

 Ο αριθμός των θανάτων στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός COVID-19, αυξήθηκε κατά 242 στους 1.310 την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε η επαρχιακή επιτροπή υγείας.

Απαλλάχτηκαν από τα καθήκοντά τους τα κορυφαία κομματικά στελέχη στη Χουμπέι και στη Γουχάν για τις αδυναμίες διαχείρισης της κρίσης.

Είναι ακόμη «πάρα πολύ νωρίς» να προβλέψουμε το τέλος της επιδημίας που προκάλεσε ο νέος ιός, που εμφανίστηκε στην Κίνα, διεμήνυσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

 «Για ένα νέο ιό που πλήττει το αναπνευστικό μας, δεν έχει σχέση με τον ιό της γρίπης που βρίσκεται σε έξαρση στην Ελλάδα την περίοδο αυτή και φέρεται να πλήττει και πάλι τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στην κίνα» μιλά ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διαμαντής Κοφτερίδης.

Παράλληλα σημειώνει ότι και σε επίπεδο Κρήτης ο σχεδιασμός είναι ο καλύτερος δυνατός για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος, καθώς οι επαγγελματίες υγείας γνωρίζουν τι θα πράξουν οι δε υποδομές και το υγειονομικό υλικό βρίσκονται σε καλό επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News