Ανήλικη έπεσε από τα Τείχη: Στην Εντατική Παίδων με πολλαπλά τραύματα

Κρήτη
Ανήλικη έπεσε από τα Τείχη: Στην Εντατική Παίδων με πολλαπλά τραύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπεσε από τα Τείχη στο Κομμένο Μπεντένι και έβαλε την ζωή της σε κίνδυνο

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ,  διασωληνωμένη και σε καταστολή, όπου και παρακολουθείται στενότατα από τους γιατρούς, νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες η 14χρονη ανήλικη που νωρίς το βράδυ της Τρίτης, έκανε "βουτιά στο κενό" πέφτοντας από τα Ενετικά Τείχη στο Κομμένο Μπεντένι Ηρακλείου.

«Η ανήλικη νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του νοσοκομείου μας σε πολύ βαριά κατάσταση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. ΣτέλιοςΚτενιαδάκης, με τα 24ώρα να χαρακτήριζονται κρίσιμα για την κατάσταση της υγείας της.

Μετά την πτώση από τα Τείχη, η 14χρονη μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ με συνοδεία της αστυνομίας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

"Το κορίτσι μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση, με πολλαπλά τραύματα και κατάγματα, στο εφημερεύον νοσοκομείο, το Βενιζέλειο και αφού του έγιναν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υποβλήθηκε σε ανάταξη κάτω άκρων, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου", σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο neakriti.gr, ο διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου κ. Κώστας Τερζάκης.

«Μετά την χειρουργική επέμβαση, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και αργά το βράδυ μεταφέρθηκε από το δικό μας νοσοκομείο στο ΠΑΓΝΗ , προκειμένου να νοσηλευτεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με δεδομένο ότι υπήρχε και κρεβάτι» ανέφερε μεταξύ άλλων, στο neakriti.gr, ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, κ. Ανέστης Κιούλπαλης.

Το χρονικό της πτώσης

Το συμβάν συνέβη, γύρω στις 8 το βράδυ, όταν ξαφνικά και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, η ανήλικη έκανε βουτιά στο κενό προκαλώντας αναστάτωση  στο σημείο.

Επί τόπου έσπευσε το ΕΚΑΒ με τους διασώστες να παρέχουν στο ανήλικο κορίτσι, τις πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά, με την συνοδεία και ανδρών της αστυνομίας,  να μεταφέρεται στο ασθενοφόρο με τελικό προορισμό το Βενιζέλειο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση.

Μόλις έφθασε στα ΤΕΠ του Βενιζέλειου νοσοκομείου, διασωληνώθηκε.

Η ενημέρωση και η κινητοποίηση επίσης της αστυνομίας ήταν άμεση, η οποία διερευνά το περιστατικό, εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η ανήλικη βρέθηκε στο κενό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News