Στο σκαμνί για τη φονική συμπλοκή στο Ροτάσι

Κρήτη
Στο σκαμνί για τη φονική συμπλοκή στο Ροτάσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβιώνει η υπόθεση που είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2012

Μνήμες από τη φονική συμπλοκή που είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Ροτάσι Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νεαρός Κρητικός μόλις 17 ετών, αναμένεται να ξυπνήσουν σήμερα στις δικαστικές αίθουσες.

Για την ανθρωποκτονία του αδικοχαμένου ανήλικου έχει καταδικαστεί από δικαστήριο Ανηλίκων ένας συνομήλικος του θύματος, ο οποίος έχει ήδη εκτίσει την ποινή του.

Η σημερινή δίκη αφορά μόνο στα υπόλοιπα άτομα-μέλη δύο οικογενειών της περιοχής που είχαν συμπλακεί για κτηματικές διαφορές μεταξύ τους. Κι αυτό αφού η εν λόγω υπόθεση είχε διαχωριστεί από τη δολοφονία του 17χρονου, καθώς τόσο ο δράστης, όσο και το θύμα ήταν ανήλικοι.

Κατηγορούμενοι στην εκδίκαση της υπόθεσης - σε δεύτερο βαθμό - που έχει προσδιοριστεί για τη σημερινή ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, είναι συνολικά τέσσερις συγγενείς των δύο ανηλίκων.

Πρόκειται για έναν συγγενή του θύματος, καθώς και τρεις συγγενείς του 24χρονου - σήμερα - δράστη της ανθρωποκτονίας. Άπαντες οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ωστόσο κανείς εξ αυτών δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η εκδίκαση της επίμαχης υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε λάβει χώρα τον Μάρτιο του 2018 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Στο εδώλιο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου είχαν καθίσει τότε τέσσερις άνδρες ηλικίας 43, 48, 25 και 26 ετών. Ο 43χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» και για «συμπλοκή». Ο 48χρονος και ο 26χρονος καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 2 ετών και 10 μηνών για «συμπλοκή». Τέλος, στον 25χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3 μηνών για «συμπλοκή» και «πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών».

Επισημαίνεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις και των τεσσάρων καταδικασθέντων. Εξάλλου, η Έδρα μετέτρεψε τις ποινές που επιβλήθηκαν στους τέσσερις άνδρες σε χρηματικές, προς 5 ευρώ ημερησίως.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News