Ένοπλο συμβάν στον καταυλισμό - Ποιές οι ποινές στους δύο δράστες

Ηράκλειο
Ένοπλο συμβάν στον καταυλισμό - Ποιές οι ποινές στους δύο δράστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται ότι η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστούν στον πρώτο αδελφό ελαφρυντικά

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε σήμερα το ένοπλο συμβάν που είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2016 στον καταυλισμό των ρομά, στα Δύο Αοράκια Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι - από πυροβολισμό με πιστόλι- ένας άνδρας.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου κάθισαν δύο αδέρφια, τα οποία βαρύνονταν με την κατηγορία της «απόπειρας ανθρωποκτονίας» σε βάρος του κουνιάδου τους.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον έναν εκ των αδερφών για απόπειρα ανθρωποκτονίας και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6,5 ετών.

Ωστόσο, ο αδερφός του συγκεκριμένου κατηγορούμενου απαλλάχθηκε από την εν λόγω πράξη και κρίθηκε ένοχος μόνο για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Τελικά το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος αδερφός που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δεν οδηγείται στη φυλακή, αφού το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.

Έτσι θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό υπό τον όρο να μη μεταβαίνει στην Κρήτη, όπως μας ενημέρωσε ο συνήγορος της οικογένειας του παθόντος, κ. Αντώνης Γρηγοράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστούν στον πρώτο αδελφό ελαφρυντικά, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την Έδρα. Εξάλλου, νωρίτερα ο Εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει να επιβληθεί στον εν λόγω κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 10 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News