Αυτός είναι ο θάλαμος καραντίνας για τον Κορωνοϊό στο ΠΑΓΝΗ

Ηράκλειο
Αυτός είναι ο θάλαμος καραντίνας για τον Κορωνοϊό στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς θα αντιμετωπίσει κρούσμα κορωνοϊού η Κρήτη

Σε επιφυλακή βρίσκεται εδώ και πολλές μέρες το ΠΑΓΝΗ για την πιθανότητα αντιμετώπισης κρούσματος κορωνοϊου στην Κρήτη.

Μάλιστα στη διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» στην ΚΡΗΤΗ TV παρουσιάστηκε η διαδικασία αντιμετώπισης ενός τέτοιου κρούσματός στο ΠΑΓΝΗ που αποτελεί και ένα από τα νοσοκομεία της χώρας που είναι νοσοκομεία αναφοράς.

Μάλιστα σε απευθείας σύνδεση με το νοσηλευτικό ίδρυμα η Γωγώ Αποστολάκη βρέθηκε στον το ειδικά διαμορφωμένο χώρο που τα πιθανά κρούσματα θα μπαίνουν σε καραντίνα ενώ οι ειδικοί αναφέρθηκαν ακριβώς στην διαδικασία που θα ακολουθηθεί βλέποντας για πρώτη φορά οι τηλεθεατές της ΚΡΗΤΗ TV το θάλαμο αρνητική πίεσης του νοσοκομείου.

Ο συγκεκριμένος χώρος καραντίνας βρίσκεται πολύ κοντά στα ΤΕΠ για να είναι άμεση η μεταφορά του πιθανού ασθενή εκεί με ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο και βεβαίως το προσωπικό θωρακισμένος με μάσκες και ειδικές στολές για να μην έρθουν σε επαφή με το άτομο που θα μεταφέρεται.

Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη το ΠΑΓΝΗ, αλλά και γενικότερα τα νοσοκομεία της Κρήτης διαθέτουν την εμπειρία, καθώς πολλές φορές στο παρελθόν έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις με ενδεικτική αυτή του SAARS πριν από κάποια χρόνια.

Το ΠΑΓΝΗ πάντως προετοιμάζεται εδώ και αρκετές μέρες για την πιθανότητα να αντιμετωπίσει ένα κρούσμα κορωνοιου στο νησί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πέρα από την επιστημονική κατάρτιση να διαθέτουν και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πιθανή αντιμετώπιση τους κρούσματος.

Στη διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» όλοι αναφέρθηκαν και στην σημαντική συμβολή των πολιτών που αν έχουν την υποψία ότι νοσούν και έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα να το υπογραμμίζουν άμεσα για να κινητοποιείται όλος ο μηχανισμός που έχει στηθεί και στη χώρα μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News