Αναβλήθηκε για το 2021 η δίκη του Αρτέμη Σώρα στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Αναβλήθηκε για το 2021 η δίκη του Αρτέμη Σώρα στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σώρας επρόκειτο να καθίσει σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου μαζί με οκτώ ακόμη συνεργάτες του

Το 2021 θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του αρχηγού του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμη Σώρα, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για «διασπορά ψευδών ειδήσεων και διέγερση».

Ο Σώρας επρόκειτο να καθίσει σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου μαζί με οκτώ ακόμη συνεργάτες του. Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε για την 1η Φεβρουαρίου του 2021.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, το Νοέμβριο του 2018, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε κρίνει ένοχο τον Σώρα μαζί με επτά ακόμη συνεργάτες του. Το δικαστήριο είχε επιβάλει στον Σώρα ποινή φυλάκισης 3 ετών, αλλά και χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ.

Εξάλλου, στα 7 στελέχη των “Ελλήνων Συνέλευσις”, που επίσης κρίθηκαν ένοχα, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 1,5 έτους και χρηματικές ποινές 1.000 ευρώ στο κάθε ένα από αυτά. Ο ένας από τους συνολικά 9 κατηγορούμενους είχε αθωωθεί.

Η υπόθεση είχε φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, καθώς πριν από περίπου τρία χρόνια, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου είχε προβεί σε αναφορά στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, η αναφορά σχετιζόταν με συγκεκριμένο εξώδικο, το οποίο - μετά από προτροπή της “Ελλήνων Συνέλευσις” - έχει αποσταλεί μαζικά από Έλληνες φορολογούμενους στις κατά τόπους ΔΟΥ.

Με την αποστολή του επίμαχου εξώδικου, ο εκάστοτε φορολογούμενος ζητούσε από το κράτος να εξοφληθούν από το ομόλογο των 600 δισεκατομμυρίων ευρώ που υποτίθεται ότι διαθέτει ο Αρτέμης Σώρας, οι οφειλές του καθενός εξ αυτών προς το ελληνικό Δημόσιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News