Ένοχος με αναστολή ο 35χρονος Αφγανός – Βοήθησε γυναίκα να ταξιδέψει παράνομα

Ηράκλειο
Ένοχος με αναστολή ο 35χρονος Αφγανός – Βοήθησε γυναίκα να ταξιδέψει παράνομα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλοκαίρι του 2017 βοήθησε συμπατριώτισσα του να ταξιδέψει για την Γερμανία

Στα “μαλακά” έπεσε ένας 35χρονος Αφγανός, ο οποίος το καλοκαίρι του 2017 είχε βοηθήσει μια νεαρή συμπατριώτισσά του που επιχείρησε να ταξιδέψει παράνομα, μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της, από το αεροδρόμιο Ηρακλείου στη Γερμανία, στην προσπάθειά της να ζήσει μια καλύτερη ζωή.

Παρά το ότι ο 35χρονος - μάγειρας στο επάγγελμα, ο οποίος διέμενε μόνιμα με την οικογένειά του στην Ιρλανδία - αντιμετώπιζε και κακουργηματική κατηγορία, η οποία επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 20 έτη, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τον έκρινε προχθές ένοχο μόνο για πλημμεληματικές πράξεις και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του «πρότερου σύννομου βίου», επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 4 ετών κι ενός μήνα, με τριετή αναστολή.

Τον Ιούλιο του 2017, ο 35χρονος άνδρας είχε προσπαθήσει να διευκολύνει τη συμπατριώτισσά του να ταξιδέψει παράνομα στη Γερμανία: Ο ίδιος επέδειξε στις Αρχές επίσημο έγγραφο, το οποίο από τη μια ήταν νόμιμο, από την άλλη δεν ανήκε στην Αφγανή μητέρα, αλλά στη σύζυγό του... Εξάλλου, ο κατηγορούμενος παρουσίασε στους αστυνομικούς στο αεροδρόμιο Ηρακλείου - για λογαριασμό των παιδιών της Αφγανής - έγγραφα που πιστοποιούσαν την απώλεια διαβατηρίων των δικών του παιδιών, και τα οποία είχαν εκδοθεί σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας.

«Ο εντολέας μου είναι πολιτικός πρόσφυγας και όχι κερδοσκόπος εγκληματίας. Λόγω των βίαιων επιθέσεων που εξαπολύουν οι Ταλιμπάν και οι αντικυβερνητικές δυνάμεις κατά της θρησκευτικής παράταξης των Σιιτών, οι οποίοι αποτελούν εκδιωκόμενη μειονότητα στην πατρίδα του, δέχτηκε να βοηθήσει την ομοπάτριδά του, σε κατάσταση αναγκαίας διαφυγής με τελικό προορισμό τη Γερμανία, η οποία εκδίδει ευκολότερα πολιτικό άσυλο», ανέφερε ο κ. Στιβακτάκης, o οποίος επισήμανε ότι η πράξη του 35χρονου ήταν αποκλειστικά πράξη αλληλεγγύης προς τη νεαρή μητέρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News