Δολοφονία Βρετανού στα Μάλια ανήμερα των γενεθλίων του: Ποινή 5 χρόνων σε 24χρονο

Ηράκλειο
Δολοφονία Βρετανού στα Μάλια ανήμερα των γενεθλίων του: Ποινή 5 χρόνων σε 24χρονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μητέρες θύματος και κατηγορουμένου έδωσαν τον "παρών" στη δίκη

5 χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν στον 24χρονο - σήμερα - άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία του 19χρονου Tyrell Matthews Burton, τον Ιούλιο του 2013 στα Μάλια.

Η υπόθεση με κατηγορούμενο το νεαρό - που είχε διαχωριστεί - εκδικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών την Παρασκευή από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, καθώς κατά το χρόνο τέλεσης της πράξης ο 24χρονος ήταν ανήλικος.

Ο κατηγορούμενος δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο, αλλά παραστάθηκε δια του συνηγόρου του, ενώ στο δικαστήριο βρέθηκαν τόσο η μητέρα του θύματος, όοσ και η μητέρα του κατηγορουμένου.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο κ. Ιωάννης Kωνσταντουδάκης, συνήγορος στήριξης κατηγορίας: «Το δικαστήριο ανηλίκων αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο κι ενεργό ρόλο του ανήλικου κατηγορουμένου στην ανθρωποκτονία του Mathews, του επεβαλε ποινή φυλάκισης κρίνοντας ότι τα όποια αναμορφωτικά μέτρα δεν είναι αρκετά προκειμένου να τον σωφρονίσουν με βάση την απαξία της πράξης που του αποδίδεται. Χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση που θα ασκήσει οπότε αναμένουμε ως προς αυτό την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. H μητέρα του θύματος είναι απόλυτα ικανοποιημένη με την απόφαση αυτή. Ωστόσο, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκδόσεως των λοιπών κατηγορουμένων, οι οποίοι επίσης καταδικάστηκαν πρόσφατα από το Μικτό Ορκωτό Λασιθίου για πράξεις συνέργειας στην ανθρωποκτονία».

Υπενθυμίζεται ότι «καμπάνες» επιφύλασσε η Ελληνική Δικαιοσύνη σε δύο 25χρονους Βρετανούς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του Tyrell Matthews Burton, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα με μαχαίρι από έναν συνομήλικο συμπατριώτη του, ανήμερα των 19ων γενεθλίων του, τον Ιούλιο του 2013, στα Μάλια Ηρακλείου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου έκρινε ομόφωνα ένοχους τους δύο κατηγορούμενους: Ο ένας εξ αυτών κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του αδικοχαμένου Burton, ενώ ο συγκατηγορούμενός του για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ στον δεύτερο κάθειρξη 7 ετών. Στον τελευταίο, εξάλλου, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News