Κατηγορείται ότι «έφτιαξε» πλαστή απόδειξη μισθοδοσίας για να πάρει δάνειο

Ηράκλειο
Κατηγορείται ότι «έφτιαξε» πλαστή απόδειξη μισθοδοσίας για να πάρει δάνειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την υπόθεση βαρύνονται ένας ιδιωτικός υπάλληλος κι ένας λογιστής

Με κακουργηματικές ποινικές διώξεις βαρύνονται ένας ιδιωτικός υπάλληλος κι ένας λογιστής, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση πλαστογραφίας, στο Ηράκλειο. Πρόκειται για υπόθεση που φέρεται να έλαβε χώρα πριν από περισσότερα από 10 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λογιστής κατηγορείται ότι κατήρτισε πλαστή εργοδοτική βεβαίωση προκειμένου ο ιδιωτικός υπάλληλος να τη χρησιμοποιήσει ως «αποδεικτικό» πιστοληπτικής ικανότητας με σκοπό να λάβει δάνειο από τράπεζα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο λογιστής κατηγορείται ότι κατήρτισε πλαστό έγγραφο, όπου φέρεται να εμφανίζεται η υπογραφή ντόπιου εργολάβου. Το εν λόγω έγγραφο φέρεται να παρουσιάστηκε ως απόδειξη μισθοδοσίας από τον εν λόγω εργολάβο. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος ιδιωτικός υπάλληλος φέρεται ότι ουδέποτε εργάστηκε για τον συγκεκριμένο εργολάβο.

Εξάλλου, ο ιδιωτικός υπάλληλος φέρεται να χρησιμοποίησε το επίμαχο έγγραφο, απευθυνόμενος σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα, προκειμένου να παραπλανήσει το εν λόγω πιστωτικό ίδρυμα και να πετύχει τη χορήγηση δανείου.

Πριν από λίγες εβδομάδες, απολογήθηκε στον τακτικό ανακριτή ο λογιστής, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος.

Σήμερα στον ανακριτή Ηρακλείου παραστάθηκε –δια του πληρεξουσίου συνηγόρου του, δικηγόρου κ. Νίκου Στιβακτάκη- ο συγκατηγορούμενός του ιδιωτικός υπάλληλος , ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην πράξη της πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος.

Επισημαίνεται ότι αμφότεροι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κάποιος περιοριστικός όρος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News