default-image

Αεροδρόμιο Καστελίου: Η αλήθεια για την «έλλειψη» νερού σε 21 οικισμούς

Ηράκλειο
Αεροδρόμιο Καστελίου: Η αλήθεια για την «έλλειψη» νερού σε 21 οικισμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητούν την ευθύνη για την μεταφορά των αγωγών σε οικονομικό επίπεδο να την αναλάβει η πολιτεία

Κατηγορηματικά διέψευσε τα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες και αφορούσαν την υποτιθέμενη έλλειψη νερού σε 21 οικισμούς γύρω από την έκταση που υλοποιηθεί το Αεροδρόμιο Καστελίου, ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος για την μεταφορά των αγωγών ύδρευσης και άρδευσης που επιβάλλεται να γίνει ενόψει έναρξης των εργασιών, εξήγησε ότι είχε προβλεφθεί να αποτελούν κόστος για το δημόσιο, κάτι που αποκάλυψε την Πέμπτη και η εφημερίδα "Νέα Κρήτη", δημοσιεύοντας το υπόμνημα που είχε καταθέσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, λίγες μέρες πριν την κύρωση της σύμβασης, ζητώντας την ευθύνη για την μεταφορά των αγωγών σε οικονομικό επίπεδο να αναλάβει η πολιτεία και σε καμία περίπτωση ο δήμος.

O κ.Φραγκάκης ενόψει της καθόδου του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στο Καστέλι, ξεκαθάρισε ότι μια σειρά από συνοδά έργα που δεν έχουν προβλεφθεί μέχρι τώρα όπως είπε, θα αποτελέσουν τη βάση για διεκδίκησης, όπως ένας περιμετρικός δρόμος γύρω από τους οικισμούς που θα εξασφαλίσει την ισόρροπη ανάπτυξη των περιοχών αλλά και η σύνδεση του Καστελίου με το βιολογικό καθαρισμό του Αεροδρομίου.

Σε ότι αφορά την εκπροσώπηση στο Δ.Σ του Νέου Αερολιμένα, ο κ. Φραγκάκης τόνισε ότι η δέσμευση Σπίρτζη για συμμετοχή του δημάρχου στο σχήμα, ήταν προφορική και όχι αποτυπωμένη στη σύμβαση. Ο Χρήστος Σπίρτζης από τις 5  θέσεις στο Δ.Σ που αναλογούν στο δημόσιο είχε δεσμευθεί μία από αυτές να ανήκει στον εκάστοτε δήμαρχο, κάτι που ο κ. Φραγκάκης θα επαναλάβει στο νυν υπουργό, με αφορμή και την επικείμενη επίσκεψή του στην περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News