Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στα δικαστήρια: Έπεσαν «κατάρες» για την προφυλάκιση

Ηράκλειο
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στα δικαστήρια: Έπεσαν «κατάρες» για την προφυλάκιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνα με τα 7 της παιδιά έτρεχαν πίσω από τον σιδηροδέσμιο πατέρα και σύζυγο

Ανατριχιαστικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια Ηρακλείου.

Αιτία ήταν η απόφαση των ανακριτικών αρχών να προφυλακιστεί ένας Ρομά ο οποίος προ ημερών είχε συλληφθεί για κλοπή στο ΠΑΓΝΗ.

Πριν λίγα 24ωρα ο ίδιος άνδρας ο οποίος στο μεταξύ είχε αφεθεί ελεύθερος προέβη και σε νέα κλοπή με αποτέλεσμα να συλληφθεί εκ νέου.

Η απολογία του έγινε σήμερα με την οικογένειά του συλληφθέντα να αναμένει έξω από το γραφείο του ανακριτή για την ετυμηγορία των αρχών.

Όταν είδαν τον άνθρωπο τους να εξέρχεται  δακρυσμένος και να τους λέει ότι μπαίνει στη φυλακή, η γυναίκα του μαζί με τα επτά τους παιδιά αλλά και άλλους συγγενείς ξέσπασαν.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν βγαλμένες από αρχαία τραγωδία: Η γυναίκα να τρέχει πίσω από τον σιδηροδέσμιο άνδρα της που οδηγείτο στη φυλακή, κρατώντας με το ένα της χέρι το ένα της μωρό και με το άλλο της χέρι να σπρώχνει το καρότσι όπου βρισκόταν το άλλο της μωρό. Από πίσω της ακολουθούσαν τα άλλα τους παιδιά τα οποία με δάκρυα στα μάτια φώναζαν για το μπαμπά τους.

Αφού ο συλληφθείς απομακρύνθηκε από το δικαστικό μέγαρο συγγενής του επέστρεψε έξω από το ανακριτικό γραφείο όπου «μοίρασε» κατάρες σε ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Ο τεράστιος θόρυβος που προκλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου προκειμένου να διαπιστώσει τι συμβαίνει.

Οι περισσότεροι που πληροφορούνταν για το τι είχαν συμβεί κοιτούσαν με συμπόνια τα δακρυσμένα μάτια των μικρών παιδιών λέγοντας ότι είναι τα μόνα που δεν φταίνε σε τίποτα...

Υπήρξαν φυσικά και οι φωνές άλλων συμπολιτών μας που εκμεταλλεύτηκαν το περιστατικό για να εκφράσουν... ρατσιστικές απόψεις για τους τσιγγάνους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News