Ηράκλειο

Στ. Βοργιάς: Δεν χρειάζεται ο στρατός στις επιθεωρήσεις εργασιακών χώρων

Ο Στρατός θα συνοδεύει από δω και στο εξής, τους Επιθεωρητές Εργασίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, όπως  προβλέπεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΕΦΚΑ, σχετικά με την ενίσχυση και την προστασία των ελεγκτικών συνεργείων του για επιθέσεις που μπορεί να δεχτούν οι επιθεωρητές.

«Έφταναν και φτάνουν η Αστυνομία και το Λιμενικό, δεν χρειάζεται η παρουσία στρατού, παρά τις επιθέσεις που κατά καιρούς δέχονται οι Επιθεωρητές», η θέση του Στέλιου Βοργιά, προέδρου του ΕΚΗ, με την επισήμανση ότι η παρουσία του θα παρερμηνευτεί.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος 2/2020 του ΕΦΚΑ κοινοποιεί και καλεί προς εφαρμογή τις διατάξεις των παρ. 2, 4 έως 8 και 15 του άρθρου 17, του νόμου, σύμφωνα με τις οποίες:
«2. Οι διοικητικές αρχές, οι αρχές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι δικαστικές υπηρεσίες, οι δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και οι υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να παρέχουν κάθε αιτούμενη συνδρομή ιδιαίτερα με την παροχή στο Σ.ΕΠ.Ε. μηχανογραφικών στοιχείων και πληροφοριών, για τη διευκόλυνση της άσκησης των αρμοδιοτήτων του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια