Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Παραιτήθηκε ο Χρήστος Κώνστας μετά την καταψήφιση του Επικοινωνιακού Σχεδίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημοσιογράφου και δημοτικού συμβούλου μέσω της οποίας ο κ. Κώνστας εξηγεί τους λόγους της παραίτησης του.

Παραίτηση «βόμβα» από τον δημοτικό σύμβουλο Ηρακλείου  και εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού ,του δήμου Ηρακλείου, Χρήστο Κώνστα.

Αφορμή την παραίτησης του που εστάλη με επιστολή στα ΜΜΕ, αποτέλεσε η καταψήφιση του επικοινωνιακού σχέδιου δράσης του δήμου Ηρακλείου για το 2020, στην διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης.

Όπως ο ίδιος αναφέρει μεταξύ άλλων: "Η επιλογή της αντιπολίτευσης,μείζονος και ελάσσονος, να καταψηφίσει το σχέδιο δράσης για την ενίσχυση ,ανάπτυξη και επικοινωνία της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου μας για το 2020, οδηγεί πρακτικά σε αναστολή όλου του σχεδιασμού και κατ’επεκταση της λειτουργίας του Τμήματος  Τουρισμού του Ηρακλείου… Γίνεται σαφής ο αντιπολιτευτικός στόχος, ενώ το γεγονός ότι δεν υπήρξε ούτε λέξη πολιτικής επιχειρηματολογίας για τους λόγους καταψήφισης του επικοινωνιακού σχέδιο δράσης του δήμου Ηρακλείου για το 2020, επιβεβαιώνουν τις προθέσεις της στείρας αντιπολίτευσης.

 Το Τμήμα Τουρισμού πλέον δε μπορεί να ασκήσει πρακτικά τουριστική πολιτική υλοποιώντας τον εγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, ως εκ τούτου υποβάλω την παραίτηση μου από την άμισθη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού από τη στιγμή που πλέον το τμήμα δε θα διαθέτει ενεργό αντικείμενο για το τρέχων έτος".

 

Αναλυτικά η επιστολή του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Ηράκλειο για Όλους »

«Η επιλογή της αντιπολίτευσης,μείζονος και ελάσσονος, να καταψηφίσει το σχέδιο δράσης για την ενίσχυση ,ανάπτυξη και επικοινωνία της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου μας για το 2020, οδηγεί πρακτικά σε αναστολή όλου του σχεδιασμού και κατ’επεκταση της λειτουργίας του Τμήματος Τουρισμού του Ηρακλείου.

Τα πρώτα απτά αποτελέσματα του εγκεκριμένου στρατηγικού σχεδιασμού (Απρίλιος 2019),με τη δημιουργία μιας ξεκάθαρης τουριστικής ταυτότητας, είχαν αρχίσει να γίνονται ορατά μέσα από συνέργειες είτε με την Περιφέρεια και όμορους δήμους είτε με κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τομέα του τουρισμού  .Ωστόσο η χθεσινή απόφαση έρχεται να ανακόψει όχι μόνο την πολιτική προσπάθεια αλλά και την υπηρεσιακή υπενθυμίζοντας ότι το τμήμα τουρισμού δημιουργήθηκε από το μηδέν και μέχρι σήμερα τουλάχιστον είχε καταφέρει  να αποτελεί σταθερή συνιστώσα της τουριστικής ανάπτυξης,αυτής δηλαδή που ευαγγελίζονται  και οι παρατάξεις που χθες καταψήφισαν το σχέδιο δράσης.

Μαζί με το σχέδιο δράσης τουρισμού καταψηφίστηκε και όλο το επικοινωνιακό σχέδιο δράσης του πολιτισμού ολοκληρώνοντας την αδιέξοδη και στείρα αντιπολίτευση με την οποία στοχοποιούνται πλέον κρίσιμοι τομείς παραγωγής έργου.Η αντιπαραγωγική αντιπολίτευση ματαίωσε και το σχέδιο δράσης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα που για το 2020 είχε συμπεριληφθεί στις προτεραιότητες του δημοτικού έργου καθώς και για τις κρίσιμες αλλαγές που συντελούνται σε ότι αφορά τη βιώσιμη κινητικότητα και αστική ανάπτυξη.Ενώ με την ίδια απόφαση παγώνει η υλοποίηση κρίσιμων ευρωπαϊκών προγραμμάτων που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφής ο αντιπολιτευτικός στόχος, ενώ το γεγονός ότι δεν υπήρξε ούτε λέξη πολιτικής επιχειρηματολογίας για τους λόγους καταψήφισης του επικοινωνιακού σχέδιο δράσης του δήμου Ηρακλείου για το 2020, επιβεβαιώνουν τις προθέσεις της στείρας αντιπολίτευσης.

Το Τμήμα Τουρισμού πλέον δε μπορεί να ασκήσει πρακτικά τουριστική πολιτική υλοποιώντας τον εγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, ως εκ τούτου υποβάλω την παραίτηση μου από την άμισθη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού από τη στιγμή που πλέον το τμήμα δε θα διαθέτει ενεργό αντικείμενο για το τρέχων έτος.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τον Επικεφαλής της παράταξης μου ¨Ηράκλειο για όλους¨ να μου εμπιστευθούν τον κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα  του τουρισμού που δυστυχώς πέφτει ¨θύμα¨  των παραπάνω λογικών.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ισχύει στο ακέραιο η προεκλογική δέσμευση τόσο της παράταξης μου , όσο και εμένα προσωπικά οτι θα είμαι δίπλα σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία βελτιώνει την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και την εικόνα του Δήμου μας και απέναντι σε ότι προκαλεί προβλήματα ,είτε προέρχεται απο την Δημοτική αρχή , είτε από την αντιπολίτευση, με γνώμονα αποκλειστικά το συμφέρον του Ηρακλείου, το οποίο οφείλει να μας υπερβαίνει όλους, κάτι το οποίο και χθές δεν επιβεβαιώθηκε.

Με εκτίμηση

Χρήστος Κώνστας, Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια