Αναζητούνται οι ευθύνες για το θάνατο της 48χρονης μητέρας, εν ώρα εργασίας

Ηράκλειο
Αναζητούνται οι ευθύνες για το θάνατο της 48χρονης μητέρας, εν ώρα εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυο άτομα στο σκαμνί για το χαμό της Δήμητρας Σκουρογιαννάκη - Θα δικαστούν για την πράξη της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια»

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να αναβιώσει μέσα στο ερχόμενο διάστημα η υπόθεση θανάτου της 48χρονης εργαζόμενης στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά εν ώρα εργασίας και είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μετά από περίπου δύο μήνες νοσηλείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η αείμνηστη Δήμητρα Σκουρογιαννάκη τραυματίστηκε βαριά σε εργατικό τροχαίο που έλαβε χώρα στις 20 Ιουνίου του 2016, κατά τη διάρκεια αποκομιδής σκουπιδιών από απορριμματοφόρο του Δήμου Ηρακλείου. Η γυναίκα έδωσε τη δική της “μάχη” για πάνω από δύο μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου. Τελικά δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά της, βυθίζοντας σε ανείπωτο πόνο τους οικείους της.

Περισσότερα από 3,5 χρόνια μετά το συμβάν, η υπόθεση φτάνει στο ακροατήριο, προκειμένου να αποδοθούν - εάν προκύπτουν - ποινικές ευθύνες για το περιστατικό. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δύο άτομα, τα οποία θα καθίσουν στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου για να δικαστούν για την πράξη της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Νέα Κρήτη”, η δικάσιμος ορίστηκε για την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 και θα διεξαχθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Κατηγορούμενοι είναι δύο άνδρες: Ο ένας είναι ο οδηγός του επίμαχου απορριμματοφόρου και ο δεύτερος είναι ο υπεύθυνος της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Το χρονικό

Λίγο μετά τις 6 το πρωί της 20ής Ιουνίου του 2016, το απορριμματοφόρο στο οποίο εργαζόταν η αδικοχαμένη Δήμητρα σταμάτησε για αποκομιδή σκουπιδιών, κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ενώ η γυναίκα είχε κατέβει από το όχημα, το απορριμματοφόρο φέρεται, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, να έκανε όπισθεν, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει βαρύτατα. Η κατάσταση της άτυχης γυναίκας, η οποία ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών, είχε κριθεί σοβαρή εξαρχής και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Όλο το διάστημα που η 48χρονη ανέβαινε τον δικό της “Γολγοθά”, η οικογένειά της ήταν στο πλευρό της.

Στο πλάι της, ωστόσο, βρίσκονταν και οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου του 2016, η Θεατρική Ομάδα των εργαζομένων του Δήμου είχε πραγματοποιήσει παραστάσεις στο κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις”, τα έσοδα από τις οποίες είχαν διατεθεί για τις ανάγκες νοσηλείας της Δήμητρας Σκουρογιαννάκη κι ενός ακόμη εργαζόμενου στην καθαριότητα του Δήμου, ο οποίος είχε τραυματιστεί - επίσης - βαρύτατα εν ώρα εργασίας, λίγους μήνες πριν το δυστύχημα της 20ής Ιουνίου του 2016.

Τελικά, η άτυχη Δήμητρα δεν τα κατάφερε και τον Αύγουστο του 2016 άφησε την τελευταία της πνοή, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά της, τους φίλους της, αλλά και τους συναδέλφους της.

Έδωσαν σε δρόμο το όνομά της στις Μεσαμπελιές

Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία της 48χρονης είχε τελεστεί με δημοτική δαπάνη μετά από σχετική απόφαση που είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. Εξάλλου, περίπου δύο χρόνια μετά τον θάνατο της Σκουρογιαννάκη, δόθηκε το όνομά της σε οδό εντός των ορίων του δήμου Ηρακλείου: Ανώνυμη οδός, κάθετη της οδού Γερανίου στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου, ονομάστηκε σε οδό “Δημητρίας Σκουρογιαννάκη”. Τότε, μάλιστα, σε μια συγκινητική ανάρτηση που είχε κάνει στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η κόρη της αείμνηστης Σκουρογιαννάκη τής είχε αφιερώσει την ακόλουθη μαντινάδα: «Μάνα μου, πρόσεχε πεζούς και οδηγούς συνάμα/, τον δρόμο που σου τάξανε κάναμε πράξη, μάνα!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News