default-image

Κλείνει δημοτικό στο Αρκαλοχώρι λόγω ιώσεων – Λείπουν 113 από τους 214 μαθητές

Ηράκλειο
Κλείνει δημοτικό στο Αρκαλοχώρι λόγω ιώσεων – Λείπουν 113 από τους 214 μαθητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση ελήφθη λόγω έξαρσης των εποχικών ιώσεων και του μεγάλου αριθμού απουσιών μαθητών

Διακοπή μαθημάτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου για προληπτικούς λόγους λόγω έξαρσης των εποχικών ιώσεων.

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας ανακοινώνεται, ότι σύμφωνα με την υπ. αρ. 204/05-02-2020 Απόφαση Δημάρχου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου δεν θα λειτουργήσει από την Πέμπτη 06/02/2020 έως και την Παρασκευή 07/02/2020, λόγω έξαρσης των εποχικών ιώσεων και του μεγάλου αριθμού απουσιών μαθητών από το σχολείο, σύμφωνα και με το υπ. αρ. πρωτ. 45/05-02-2020 έγγραφο της Διευθύντριας του ανωτέρω σχολείου με το οποίο γίνεται γνωστό ότι «από το σχολείο απουσιάζουν 113 παιδιά επί συνόλου 214 μαθητών».  

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, έχοντας επίγνωση των ιδιαίτερων συνθηκών και λαμβάνοντας υπόψη την υπ. αρ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.4133/23-01-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες», προέβη στην ανωτέρω απόφαση για προληπτικούς λόγους, καθώς στο συγκεκριμένο σχολείο παρατηρήθηκε σημαντικός αριθμός απόντων μαθητών και ως εκ τούτου κρίθηκε σκόπιμο όπως ληφθούν πρόσθετα μέτρα πρόληψης  για την προστασία των μαθητών και του προσωπικού του σχολείου.

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένη την έξαρση των εποχικών ιώσεων από το δήμο συστήνεται σε όλους τους γονείς όπως οι μαθητές που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης να παραμένουν στην οικία τους, για την ελαχιστοποίηση της μετάδοσης αυτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News