«Μάχη» για μία θέση στάθμευσης στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
«Μάχη» για μία θέση στάθμευσης στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης

Η παρανομία στους δρόμους του Ηρακλείου καλά κρατεί.

Αυτοκίνητα παρατημένα παντού, μηχανάκια σε πεζοδρόμια, θέσεις στάθμευσης για ΑΜΕΑ γεμάτες από συμβατικά ΙΧ και η δημοτική αστυνομία να τρέχει και να μην προλαβαίνει να μοιράζει κλήσεις.

Οι καθημερινές  μάχες που δίνουν οι οδηγοί για τις λιγοστές θέσεις στην πόλη, τα ασφυκτικά γεμάτα ιδιωτικά πάρκινγκ τις ώρες αιχμής και οι ατελείωτες ουρές, ιδιαίτερα μετά την ανάπλαση του κέντρου, αποτελούν μια πραγματικότητα και συνθέτουν την θλιβερή εικόνα μιας πόλης αφιλόξενης για τους κατοίκους της.

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί το θέμα του πάρκινγκ στο Ηράκλειο. Οι ατέλειωτες βόλτες με το αυτοκίνητο μέχρι να βρεθεί μια θέση και το μποτιλιάρισμα είναι ο καθημερινός εφιάλτης χιλιάδων οδηγών.

Τι και εάν η δημοτική αστυνομία καραδοκεί.. πλατεία κορνάρου, 1821, πλατεία Ελευθερίας, ακόμα και στον πεζόδρομο της 25ης αυγούστου, η παρανομία σε αυτή την πόλη είναι παντού και η αδιαφορία βέβαια για την ταλαιπωρία που προκαλούμε σε πεζούς, αναπήρους, μητέρες με καρότσια..

Η κατάσταση είναι απελπιστική και η εύρεση θέσης πάρκινγκ τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου είναι ζήτημα για γερά νεύρα, με τους οδηγούς να αναζητούν εναγωνίως θέση ειδικά τις ώρες αιχμής και τελικά να είναι καθαρά θέμα τύχης εάν παρ’ελπίδα βρεις.

Ο εφιάλτης του πάρκινγκ δεν αφορά μόνο στις ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ στους δρόμους της πόλης καθώς είναι πολλές οι φορές που και τα ιδιωτικά πάρκινγκ γεμίζουν και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους απελπισμένους οδηγούς.

Η Τροχαία όσο και η δημοτική αστυνομία σηκώνει τα χέρια ψηλά πιά καθώς πάρα τις κλήσεις που πέφτουν βροχή και τα τσουχτερά πρόστιμα, οι περισσότεροι οδηγοί αρνούνται να συμμορφωθούν.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News