Εκδικάζεται η υπόθεση μεταφοράς 21 κιλών χασίς

Ηράκλειο
Εκδικάζεται η υπόθεση μεταφοράς 21 κιλών χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτοβάθμια οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι με ποινή κάθειρξης 8 ετών

Για σήμερα έχει οριστεί η εκδίκαση –σε δεύτερο βαθμό- της υπόθεσης μεταφοράς 21 κιλών χασίς, που είχε διαδραματιστεί ανήμερα της Πρωταπριλιάς του 2018, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε γίνει τον Μάρτιο του 2019: Τότε, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε κρίνει ένοχους τους τρεις αλλοδαπούς κατηγορούμενους, επιβάλλοντάς τους ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Πρόκειται για δύο Βούλγαρους 26 και 31 ετών, καθώς κι έναν 35χρονο Αλβανό. Σημειώνεται ότι το δικαστήριο είχε αποφασίσει η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι και οι τρεις καταδικασθέντες παραμένουν ελεύθεροι.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να γίνει σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Οι τρεις άνδρες είχαν συλληφθεί μετά από επεισοδιακή καταδίωξη που ξεκίνησε όταν εκείνοι δε σταμάτησαν σε σήμα που τους έγινε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στο ύψος της Παντάνασσας, έξω από το Ηράκλειο.

Οι κατηγορούμενοι φέρεται να μετέφεραν την ποσότητα κάνναβης από τα Χανιά στην Ιεράπετρα.

Μετά την ακινητοποίηση και τη σύλληψή τους, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις άνδρες τέσσερις σακούλες που περιείχαν συνολικά 21 κιλά και 50 γραμμάρια κάνναβης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News