Ηράκλειο

Οι πιο γενναιόδωροι «πειρατές» της Κρήτης

Ο «Κυριάκoς Ξανθογέννης» και ο «Νικόλας Ξυλοπόδαρος», είναι οι μικροί εθελοντές της ομάδας "Κίτρινη Αποστολή" συγκινώντας με την πράξη τους μικρούς και μεγάλους.

Θα μπορούσε κάλλιστα να τους απονεμηθεί ο τίτλος των πιο καλών και γενναιόδωρων πειρατών.

Με λάφυρα πολύτιμα στο «σεντούκι» τους που κατάφεραν να κατακτήσουν , χωρίς εμπόδια και δισταγμούς αλλά με μεγάλη γενναιοδωρία και καλοψυχία.

Ο λόγος λοιπόν για τον «Κυριάκo τον Ξανθογέννη» και τον «Νικόλα τον Ξυλοπόδαρο», τους μικρούς εθελοντές της ομάδας «Κίτρινη Αποστολή» που είχαν μια καταπληκτική ιδέα.

Να στήσουν από κοινού ένα πάρτι, να ντυθούν πειρατές και να ζητήσουν από τους καλεσμένους τους να τους φέρουν ξεχωριστά λάφυρα.

Και αυτό γιατί τα λάφυρα τους δεν θα έπρεπε να είναι δώρα.

Αλλά τρόφιμα μακράς διαρκείας για κάποια «πειρατάκια» που δυστυχώς έχουν καιρό να κουρσέψουν πλοίο …

Το πάρτι έγινε την περασμένη Κυριακή και σύμφωνα και με τον Δημήτρη Αποστολάκη, τον εμπνευστή της ομάδας «Κίτρινη Αποστολή» η ανταπόκριση στο κάλεσμα των μικρών παιδιών ήταν άκρως συγκινητική.

Το υλικό που συγκεντρώθηκε προσφέρθηκε σε παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική του ΠΑΓΝΗ ενώ ποσότητες τροφίμων μακράς διαρκείας εστάλη στις αποθήκες της Κίτρινης Αποστολής.

Διαβάστε παρακάτω την συγκινητική πρόσκληση των αδερφών και η οποία δημοσιεύτηκε από την  «Κίτρινη Αποστολή», προκαλώντας συναισθήματα χαράς, αγάπης αλλά και θαυμασμού για τους μικρούς πειρατές που κατάφεραν να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές της ανθρώπινης ψυχής.

«Οι πιο καλοί οι πειρατές  είναι ο Κυριάκος και ο αδερφό του ο Νικόλας.

Αυτοί είναι πειρατές...... όχι ψέματα.....

 Φίλε πειρατή, έφτασε η μέρα για το πάρτι το δικό μου, του Κυριάκου και του αδερφού μου, του Νικόλα. Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 02.02. στις 12:00 η ώρα!! Σας γράφω εγώ την πρόσκληση, αφού πάω πλέον Δευτέρα, γιατί ο αδερφός μου πάει νήπιο και δεν ξέρει ακόμα!!

 Αν θέλεις, μπορείς να μας κρατάς και τα λάφυρά σου, τα οποία θα τα κρατήσουμε εμείς, εννοείται..

 Αλλά μην καταλάβεις λάθος, ΌΧΙ δώρα.

 Πήραμε πολλά τα Χριστούγεννα, άσε που είχαμε ήδη.. Οπότε, αν έχεις χώρο στο σεντούκι σου, κράτα τρόφιμα μακράς διάρκειας για να τα δώσουμε στην ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ για κάποια πειρατάκια που δυστυχώς έχουν καιρό να κουρσέψουν πλοίο ή παλιά σου βιβλία που δεν θέλεις και μεις θα τα προωθήσουμε στο ΠA.Γ.Ν.Η. στην κλινική για παιδάκια που είναι άρρωστα και δυστυχώς πρέπει να μείνουνε κάποιες μέρες εκεί!

 Έλα να σαλπάρουμε για μακρινές θάλασσες, γεμάτες περιπέτεια, εμπειρίες, φουρτούνες, ανεξερεύνητα νησιά γεμάτα με φλουριά (σοκολάτας, εννοείται) κτλ κτλ για να γεμίσουμε τα σεντούκια μας με αμύθητους θησαυρούς. Πιστεύω καλά θα περάσουμε!

 

Ώρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρα στα πανιά σου πειρατή!

 

Πειρατής                                             Πειρατής

 Κυριάκος ο Ξανθογέννης               Νικόλας ο Ξυλοπόδαρος».

 Να σημειωθεί ότι το μοναδικό αίσθημα της καλοσύνης, της γενναιοδώρίας διακατέχει την συγκεκριμένη οικογένεια εδώ και χρόνια, αφού στις βαφτίσεις  και των δύο αγοριών της , συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, μέσω της "Κίτρινης Αποστολής", για συμπολίτες μας που πραγματικά δοκιμάζονται από την οικονομική ανέχεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια