Πρώην δικαιούχοι ΕΚΑΣ: Πότε θα δίνονται δωρεάν τα φάρμακα

Ηράκλειο
Πρώην δικαιούχοι ΕΚΑΣ: Πότε θα δίνονται δωρεάν τα φάρμακα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με συμμετοχή τα φάρμακα μέχρι την εγκύκλιο  

Με συμμετοχή θα παίρνουν τα φάρμακα οι πρώην δικαιούχοι ΕΚΑΣ, μέχρι να εκδοθεί η εγκύκλιος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου: «Η εφαρμογή του μέτρου της δωρεάν διάθεσης  φαρμάκων με ιατρική συνταγή για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ, θα γίνει από τη στιγμή που η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου εφαρμοστεί στο μηχανογραφικό σύστημα της ΗΔΙΚΑ. Έως τότε η χορήγηση των φαρμάκων, στους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ, θα γίνεται, με την ισχύουσα συμμετοχή (25% ή 10% ανάλογα την πάθηση, συν την διαφορά, μεταξύ λιανικής και ασφαλιστικής τιμής)

Οι φαρμακοποιοί ουδεμία ευθύνη έχουν για τον καθορισμό της συμμετοχής, η οποία ορίζεται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα της ΗΔΙΚΑ κατά την συνταγογράφηση της σχετικής συνταγής από τον ιατρό, και χρεώνεται κατά την εκτέλεση της συνταγής στο φαρμακείο.

Ως εκ τούτου αναμένουμε ενημέρωση για την εφαρμογή της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων στους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ, και  παρακαλούμε τους δικαιούχους  να δείξουν υπομονή μέχρι και την εφαρμογή του μέτρου. Οι φαρμακοποιοί δεν είναι αρμόδιοι για τον καθορισμό της συμμετοχής, σε καμία περίπτωση.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News