Ηράκλειο

Θλίψη για το εγκαταλελειμμένο Πανάνειο

Ένα κτήριο «φάντασμα» στο κέντρο του Ηρακλείου

Πανάνειο νοσοκομείο Ηρακλείου... ένα κτήριο- “φάντασμα” στο κέντρο του Ηρακλείου, που μπορεί για κάποιους πια να αποτελεί απλώς ένα ερείπιο, για άλλους όμως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλης.

Αυτοψία στο κτήριο όπου στεγαζόταν επί δεκαετίες το Πανάνειο πραγματοποίησε η κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV”, με τις εικόνες να προκαλούν θλίψη, καθώς αποτυπώνουν πως από ένα ιστορικό κτίριο, άρρηκτα δεμένο με την πόλη του Ηρακλείου, έχει μετατραπεί σε κτίριο- “φάντασμα”.

Για το εν λόγω συγκρότημα υπάρχει πλήρης μελέτη για την ανακαίνιση και τη λειτουργία του ως ένα σύγχρονο κέντρο Μητέρας-Παιδιού, ωστόσο μένει εδώ και χρόνια στα αζήτητα. Το ζήτημα της ανακαίνισης και αξιοποίησης του ρημαγμένου Πανανείου έφτασε μέχρι τη Βουλή με ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου.

Το κτήριο που στέγασε για πολλά χρόνια το Πανάνειο νοσοκομείο είναι ιδιοκτησία του Βενιζελείου και έμεινε χωρίς χρήση από τη δεκαετία του ’70, με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη και την απαξίωση και ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσής του.

Το πολύπαθο έργο αποκατάστασης και αξιοποίησης του πρώην νοσοκομείου, ως ένα σύγχρονο κέντρο Μητέρας-Παιδιού, σύμφωνα με την απόφαση της τότε διοίκησης του Βενιζελείου και Πανάνειου νοσοκομείου, έχει μείνει εδώ και χρόνια στα αζήτητα, καθώς η εργολαβία που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια δεν έφτασε ούτε μέχρι τα βασικά! Ούτε δηλαδή ως την ολοκλήρωση της α' φάσης, που αφορούσε σε στατικές-κτηριακές εργασίες! Έκτοτε, δυστυχώς, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για την ολοκλήρωση, ανακαίνιση και αξιοποίηση του ιστορικού αυτού κτηρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια