Ηράκλειο

Σε αναστολή καθηκόντων ο γιατρός που καταδικάστηκε για ασέλγεια στο παιδί της πρώην συζύγου του

Η απόφαση της 7η ΥΠΕ για τον ειδικευόμενο γιατρό

Σε αναστολή καθηκόντων βρίσκεται από σήμερα ο Κρητικός γιατρός, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό για υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου.

Ο εν λόγω γιατρός, ο οποίος υπηρετεί ως ειδικευόμενος σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης, τέθηκε σήμερα, Δευτέρα, σε αναστολή καθηκόντων από τον Διοικητή του επίμαχου Νοσοκομείου.

Όπως διευκρινίζεται, μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση, «η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Νοσοκομείου θα προβούν σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες».

Η ανακοίνωση

«Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου που αφορούν πρόσφατες καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος ιατρού για «βιασμό κατ’ εξακολούθηση ανηλίκου» και «αποπλάνηση παιδιού», η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης,  κ. Λένα Μπορμπουδάκη, διερευνώντας το θέμα σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της Κρήτης διαπίστωσε ότι ο ιατρός λαμβάνει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Την Πέμπτη 30/1/2020 η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας ζήτησε από τον Διοικητή του Δημόσιου Νοσοκομείου της Κρήτης στο οποίο ο συγκεκριμένος ιατρός υπηρετεί ως ειδικευόμενος, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Ως εκ τούτου ο Διοικητής του Νοσοκομείου έθεσε από σήμερα 3/2/2020 σε αναστολή καθηκόντων τον ειδικευόμενο ιατρό και η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Νοσοκομείου θα προβούν σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

«Καμπάνα» 2,5 ετών από το Εφετείο

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, ο γιατρός κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού, σε περιοχή της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

Παρά το ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε για μια ακόμη φορά ενώπιον του δικαστηρίου ότι είναι αθώος, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης τον κήρυξε ένοχο.

 Ειδικότερα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο το γιατρό, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε επί σειρά ετών στον ανήλικο γιο της πρώην γυναίκας του, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 2,5 ετών για την πράξη της «αποπλάνησης παιδιού που συμπλήρωσε τα 14 έτη».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δίκη αφορούσε σε πλημμεληματικές πράξεις που φέρονται να έλαβαν χώρα σε βάρος του φερόμενου παθόντος. Κι αυτό γιατί η «αποπλάνηση παιδιού που συμπλήρωσε τα 14 έτη» είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου (σ.σ. το πρωτοβάθμιο δικαστήριο) είχε κρίνει ένοχο το γιατρό επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Με λίγα λόγια, η ποινή του γιατρού μειώθηκε, προ ημερών, κατά έξι μήνες. Επισημαίνεται ακόμη ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του «σύννομου πρότερου βίου», το οποίο διατηρήθηκε -όπως προβλέπει ο νόμος- και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι ο γιατρός έχει καταδικαστεί και για κακούργημα: Τον περασμένο Ιούνιο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον έκρινε ένοχο για βιασμό, αποπλάνηση παιδιού, αλλά και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Ωστόσο, ο γιατρός δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς είχε χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, υπό όρους.

Στη δίκη που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, εξετάστηκαν ως μάρτυρες η πρώην γυναίκα του παιδιού -το οποίο σήμερα είναι φοιτητής-, η νυν σύντροφος του κατηγορούμενου, αλλά κι ένας ψυχίατρος ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Ισχυρίζεται ότι είναι αθώος

Ακολούθησε η απολογία του κατηγορούμενου, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ειδικότερα, ο γιατρός  αμφισβήτησε τόσο τους ισχυρισμούς του φερόμενου παθόντος, όσο και της μητέρας του και υποστήριξε ότι είναι αθώος.

Κατόπιν, ακολούθησε η πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας, η οποία ήταν «καταπέλτης» για τον κατηγορούμενο. Μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός είπε ότι θεωρεί ως «απόλυτα ειλικρινή και χωρίς ίχνος εμπάθειας για τον κατηγορούμενο» την κατάθεση που είχε δώσει πριν από λίγα χρόνια στις Αρχές η μητέρα του φερόμενου παθόντος.

Είπε συγκεκριμένα ότι πείστηκε από την κατάθεση της μητέρας, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «λεπτομέρειες που δεν μπορείς να τις επινοήσεις». «Δεν μπορούμε να πετάξουμε στα σκουπίδια την κατάθεση αυτή» ανέφερε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας της Έδρας, η οποία, έκανε ακόμη λόγο για «συντριπτικά στοιχεία για την πράξη» για την οποία κατηγορείτο ο γιατρός.

Τελικά, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχο το γιατρό, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 2,5 ετών (30 μήνες).

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο γιατρός φέρεται να ασελγούσε - επί σειρά ετών - σε βάρος του ανήλικου παιδιού που είχε αποκτήσει η - πρώην - γυναίκα του από προηγούμενο γάμο. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το ανήλικο αγόρι από την “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα με το οποίο ο γιατρός είχε καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου τον περασμένο Ιούνιο, ο κατηγορούμενος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος του ανηλίκου από το 2005 έως το 2014.

Με λίγα λόγια, σύμφωνα πάντα με τις Αρχές, ο γιατρός φέρεται να ασελγούσε σε βάρος του αγοριού για εννέα ολόκληρα χρόνια, μέχρι το παιδί να γίνει 16 ετών.

Ο ανήλικος αποκάλυψε, ωστόσο, τα όσα φέρεται να περνούσε στα χέρια του κατηγορούμενου, αφότου εκείνος χώρισε με τη μητέρα του και αποχώρησε από την οικογενειακή εστία. Ειδικότερα, φέρεται να αποκάλυψε στη μητέρα του το 2015 τα όσα φέρεται να τράβηξε...

«Καμπάνα» 16 ετών, αλλά ελεύθερος

Ο γιατρός κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου -και- τον περασμένο Ιούνιο. Τότε, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου  έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για κακουργηματικές πράξεις χωρίς να του χορηγήσει κανένα ελαφρυντικό.

Παρά το ότι ο γιατρός είχε αρνηθεί τις κατηγορίες κάνοντας λόγος για σκευωρία σε βάρος του, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο καταδικάζοντάς τον σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Ωστόσο, ο γιατρός δεν είχε οδηγηθεί τότε στη φυλακή: Το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του υπό τους όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ, της υποχρέωσης διαμονής του στο Ηράκλειο και της απαγόρευσης να πλησιάζει το θύμα σε απόσταση 200 μέτρων από το ίδιο, το σπίτι του και το χώρο εργασίας της μητέρας του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια