Έγκριτοι ομιλητές παρουσίασαν λύσεις για το νερό στα ξενοδοχεία

Ηράκλειο
Έγκριτοι ομιλητές παρουσίασαν λύσεις για το νερό στα ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ημερίδα διοργάνωσε η Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλείου και η SYCHEM SA

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσαν η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου και η SYCHEM SA με θέμα την επεξεργασία νερού και πως αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα του ξενοδοχείου μέσα από την μείωση του λειτουργικού κόστους.

Έγκριτοι ομιλητές εξήγησαν στους παρευρισκόμενους τις προϋποθέσεις & την τεχνοοικονομική σκοπιμότητα λειτουργίας συστημάτων επαναχρησιμοποίησης νερού, την παρακολούθηση ποιότητας νερού και πως μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας και χημικών στις κολυμβητικές δεξαμενές. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν πρωτοπόρες λύσεις που αφορούν την κατανάλωση νερού εντός του ξενοδοχείου και την ποιοτική αναβάθμιση της υπηρεσίας που προσφέρεται σε αυτό.

Η ημερίδα επικεντρώθηκε σε μελέτες περιπτώσεων και επιτυχημένες εφαρμογές τεχνολογιών που συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση του κόστους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις  καλύτερες τεχνολογίες και πρακτικές επεξεργασίας νερού ανάλογα με το μέγεθος και τις απαιτήσεις κάθε τουριστικού καταλύματος αλλά και την αντίστοιχη τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΥΑ.

Σημειώνεται πως μετά το πέρας της ημερίδας πραγματοποιήθηκε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News