Ηράκλειο

Γιάννης Πλακιωτάκης: «Υποχρέωση μας να διαφυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας»

«Τα πλωτά φράγματα είναι ένα μέσο αποτροπής και θα λειτουργήσουν πιλοτικά σε πρώτη φάση»

Με αφορμή την παρουσία τουρκικού ερευνητικού σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε τις διαρκείς περιπολίες του λιμενικού σώματος αλλά και την ενίσχυση του με νέα σκάφη κα επιπλέον προσωπικό ενώ αναφέρθηκε και στην πιλοτική εφαρμογή των πλωτών φραγμάτων.

«Τα πλωτά φράγματα είναι ένα μέσο αποτροπής και θα λειτουργήσουν πιλοτικά σε πρώτη φάση. Έχουμε την υποχρέωση να φυλάξουμε με οποιοδήποτε τρόπο τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και ενισχύουμε το λιμενικό σώμα με νέα μέσα και ταχύπλοα που θα μας βοηθήσουν στην καλύτερη επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων μας», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηρακλείου

Η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηρακλείου βρέθηκε στο επίκεντρο της κλειστής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον ΟΛΗ μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και της νέας διοίκησης, με τον κ. Πλακιωτάκη να ξεκαθαρίζει πως αυτό σημαίνει δημοσία έσοδα επενδύσεις και νέες θέσεις απασχόλησης. 

Βέβαιος ότι το λιμάνι του Ηρακλείου «θα αλλάξει όψη, θα έρθουν χρήματα με τις αξιοποιήσεις που θα γίνουν και θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας», εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος του ΟΛΗ Γιάννης Βαρδαβάς,

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε πως την Δευτέρα το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πρόσληψη συμβούλων οι οποίοι θα προχωρήσουν γρήγορα τις διαδικασίες, έτσι ώστε πριν το καλοκαίρι να έχουμε τους πρώτους διεθνείς διαγωνισμούς.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας τοποθετήθηκε και για το ενδεχόμενο παραχώρησης χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηρακλείου στον Δήμο , ένα κρίσιμο ζήτημα που φαίνεται να έχει παγώσει, με τα αρμόδια υπουργεία να έχουν εκφράσει κατά καιρούς τις επιφυλάξεις τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια