Ηράκλειο

Λιμένας Ηρακλείου: «Παγώνει» η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης

«Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, χρειάζονται οι γνωμοδοτήσεις έξι υπουργείων»

Στον “πάγο” μπαίνει η διαδικασία της παραχώρησης τμήματος της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηρακλείου στον Δήμο Ηρακλείου, καθώς το υπουργείο Οικονομικών, του οποίου η γνωμοδότηση είναι βαρύνουσας σημασίας, εκφράζει αντιρρήσεις, ενώ επιφυλάξεις εκφράζουν τα υπουργεία Ναυτιλίας, Τουρισμού και Μεταφορών.

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι δεν πρέπει να έχουν εκτελεστεί παράνομα έργα στην επίμαχη περιοχή ή παράνομα έργα ιδιωτών, προκειμένου να προχωρήσει η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης, καθώς η απόφαση θα είναι παράνομη.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στην “ΚΡΗΤΗ TV” και τη “Ν.Κ.” ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Μηνάς Παπαδάκης. «Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, χρειάζονται οι γνωμοδοτήσεις έξι υπουργείων. Το υπουργείο Οικονομικών εκφράζει αντιρρήσεις και ζητά από την Κτηματική Υπηρεσία Ηρακλείου διευκρινίσεις για συγκεκριμένα ζητήματα, όπως για το αν υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα μέσα στο κομμάτι της χερσαίας ζώνης που παραχωρείται. Αν τελικά υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα, τότε το υπουργείο ισχυρίζεται ότι δεν είναι σύννομη η διαδικασία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδάκης.

Όπως είναι ήδη γνωστό, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο παραλιακός δρόμος της Αλικαρνασσού κρίθηκε παράνομος.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το αν τελικά προτίθεται ή όχι να παραχωρήσει τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα στον Δήμο Ηρακλείου. Ερωτηματικά προκαλεί και η στάση του υπουργείου Οικονομικών, για το αν τελικά αυτή εκφράζει ή όχι τη στάση της κυβέρνησης.

Μετά από πολλές αναβολές, η υπόθεση τελικά θα εκδικαστεί τις επόμενες μέρες στο Συμβούλιο της Επικρατείας έπειτα από προσφυγή του Δήμου Ηρακλείου από το 2013, όπως επιβεβαιώνει ο Μηνάς Παπαδάκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιδήμαρχος Ηρακλείου τόνισε την ανάγκη να ζητηθεί εκ νέου αναβολή, προκειμένου να κερδηθεί χρόνος σε πολιτικό επίπεδο για τη δρομολόγηση λύσης.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εντύπωση προκαλούν και οι εξελίξεις για τη δρομολόγηση των πρώτων διαγωνισμών για την αξιοποίηση των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών, μεταξύ αυτών και του Ηρακλείου, καθώς ο Γιάννης Πλακιωτάκης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σήμερα το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης επισκέφτηκε τον ΟΛΗ και συναντήθηκε με τη νέα διοίκηση, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκε στο επίκεντρο το μάστερ πλαν του λιμανιού, για το οποίο καταβάλλονται προσπάθειες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια