«Περιπέτεια» για άτυχο σκυλάκι – Παγιδεύτηκε ανάμεσα σε κλαδιά

Ηράκλειο
«Περιπέτεια» για άτυχο σκυλάκι – Παγιδεύτηκε ανάμεσα σε κλαδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τη σωτηρία του στήθηκε επιχείρηση από κλιμάκιο της πυροσβεστική υπηρεσίας

Δεν πίστευαν στα μάτια τους, μαθητές, όταν αντίκρυσαν το άτυχο αδεσποτάκι που ζει και φροντίζεται στις Δαφνές Ηρακλείου, ασφυκτικά παγιδευμένο ανάμεσα στα κλαδιά ενός δέντρου.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό το μεσημέρι της Παρασκευής και η έκκληση για τη σωτηρία του κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής από την κ. Μαρία Χουστουλάκη, γραμματέα της ΠΦΠΟ έκανε μέσα σε λίγα λεπτά το γύρο όλης της Ελλάδας. Οι εικόνες με το εγκλωβισμένο και εξαντλημένο σκυλί ήταν άκρως ανησυχητικές.

Για τη σωτηρία του στήθηκε επιχείρηση από κλιμάκιο της πυροσβεστική υπηρεσίας η οποία ενημερώθηκε και έσπευσε στο σημείο, καθώς το αδεσποτάκι από το στρες και τον έντονο πόνο αντιδρούσε στην προσπάθεια των παιδιών να το βοηθήσουν. Στο χωριό έφτασαν και πολίτες που συγκινήθηκαν από την περιπέτεια του σκυλιού, ωστόσο ήδη οι πυροσβέστες είχαν ξεκινήσει με προσεκτικό τρόπο την προσπάθεια να καθησυχάσουν το ζώο και να παραμερίσουν τα κλαδιά που έσφιγγαν το σώμα του.

Για τους έμπειρους και ευαισθητοποιημένους πυροσβέστες του Ηρακλείου η διαδικασία ήταν σύντομη και προς μεγάλη ανακούφιση όλων ο σκυλάκος λίγα λεπτά αργότερα απελευθερώθηκε και ηρέμισε. Δέχτηκε γρήγορα νερό και φαγητό και σύμφωνα με πληροφορίες επέστρεψε στη φροντίδα κατοίκων της περιοχής που τον προσέχουν.

Σε αντίθεση με την άμεση κινητοποίηση και το ενδιαφέρον των πολιτών για το αδέσποτο σκυλί στις Δαφνές, λίγες ώρες νωρίτερα στο Ηράκλειο, είχε διαδραματιστεί περιστατικό με πρωταγωνιστή τον «κηδεμόνα» ενός ροτβάιλερ, το οποίο εντοπίστηκε κλειδωμένο σε αυτοκίνητο στη λεωφόρο Κνωσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες περαστικοί ανησύχησαν για την τύχη του θεωρώντας πως αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και κάλεσαν την Άμεση Δράση. Φτάνοντας στο σημείο οι αστυνομικοί βρήκαν τον κηδεμόνα ο οποίος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν δίπλα και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Οι αυτόπτες μάρτυρες δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν το χρονικό διάστημα για το οποίο έμεινε το σκυλί μόνο στο αυτοκίνητο, με συνέπεια οι αστυνομικοί να προχωρήσουν σε συστάσεις, χωρίς να δοθεί συνέχεια στο περιστατικό για το οποίο νωρίτερα είχε ξεσπάσει αντιπαράθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News