Ηράκλειο

Σ. Βαρδάκης: Απορία ποιοι θα ενταχθούν στο μεταφορικό ισοδύναμo

Δεσμεύτηκε για το μεταφορικό ισοδύναμο στους προέδρους των  Επιμελητηρίων της Κρήτης ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. 

Επιφυλάχθηκε ωστόσο επί της οριστικής αποδοχής του, αφότου διερευνηθούν κάποιες γραφειοκρατικές και νομικές πτυχές.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσκεψη Γιάννη Πλακιωτάκη στο Ηράκλειο, καθώς η ανακοίνωση ενδεχόμενα του μεταφορικού ισοδύναμου δεν είναι γνωστό ποιους τομείς θα αφορά και με ποια κριτήρια, καθώς λίγες ημέρες πριν από το βήμα της Βουλής ανέφερε μεταξύ άλλων πως η ένταξη σε καθεστώς στήριξης θα αφορά μόνο στον Πρωτογενή Τομέα, όπως και σε αυτό των Συσκευασιών. Όσο για το επιβατικό κοινό, όπως απάντησε σε ερώτηση του Σωκράτη Βαρδάκη, στη σκέψη ήταν η ένταξη σε καθεστώς στήριξης μόνο ευπαθών ομάδων.

Προβληματισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκαλεί γι άλλη μία φορά το γεγονός ότι στη συνάντηση αυτή με τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων δεν είχε κληθεί η Περιφέρεια παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης είχε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό, και ότι με παρέμβαση Αρναουτάκη τελευταία στιγμή, άλλαξαν τα δεδομένα.

 Ο Γιάννης Πλακιωτάκης αναμένεται στο Ηράκλειο την προσεχή Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, ώστε να παρευρεθεί στη συνάντηση που οργανώνει το υπουργείο, με θέμα “Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και Νησιωτικός Χώρος - Διευρυμένοι περιφερειακοί διάλογοι ΕΣΠΑ 2021-2027”, στο Επιμελητήριο από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.
Στο Ηράκλειο θα βρεθεί επίσης ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια