Κόκαλα και προβιές ζώων μία ανάσα από σχολείο - Εικόνες σοκ

Κρήτη
Κόκαλα και προβιές ζώων μία ανάσα από σχολείο - Εικόνες σοκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνδυνος μόλυνσης από ζωικά απόβλητα που βρέθηκαν πεταμένα δίπλα από σχολείο. Κόκαλα, προβιές ζώων, και όχι μόνο, φιγουράρουν δίπλα σε κάδους απορριμμάτων.

Ζωικά απόβλητα σε κοινή θέα, δίπλα σε κάδους απορριμμάτων και μια ανάσα από σχολικό συγκρότημα στη Νέα Αλικαρνασσό, κατέγραψε ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV και του neakriti.

Πρόκειται για εικόνες ντροπής, οι οποίες προκαλούν τη δυσαρέσκεια τόσο των δημοτών όσο και των διερχόμενων οδηγών στην οδό Δωδεκανήσου της Νέας Αλικαρνασσού, οι οποίοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την περιβαλλοντική μόλυνση που συντελείται σε μια ευαίσθητη περιοχή, απ’ όπου καθημερινά περνούν δεκάδες μικρά παιδιά.

Κόκκαλα, προβιές ζώων, και όχι μόνο, φιγουράρουν δίπλα σε κάδους απορριμμάτων, προκαλώντας την έντονη οργή και διαμαρτυρία των κατοίκων, με την όλη περιβαλλοντική μόλυνση να σημειώνεται μια ανάσα από σχολικό συγκρότημα στη Νέα Αλικαρνασσό.

Την ίδια ώρα, όπως μαρτυρούν εξοργισμένοι κάτοικοι, δίπλα σε κάδους απορριμμάτων ασυνείδητος παράτησε μαύρες σακούλες με ζωικά απόβλητα και έγινε... “καπνός”. Και μπορεί οι μαύρες σακούλες να έκρυβαν το πρόβλημα, όμως η παρουσία αρκετών σκύλων στο σημείο φανέρωσε τις εικόνες ντροπής...

Την ώρα που σκύλοι απολάμβαναν το γεύμα τους, εργαζόμενοι από την Yπηρεσία Καθαριότητας βρέθηκαν στο επίμαχο σημείο, αναζητώντας στοιχεία τα οποία θα τους οδηγήσουν στον ασυνείδητο κρεοπώλη, προκειμένου να επιβληθεί το ανάλογο πρόστιμο.

«Είναι εγκληματικό και εντελώς απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι αποκρουστική εικόνα για τα παιδιά μας και για εμάς, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να γίνουν αιτία μετάδοσης διαφόρων μολυσματικών ασθενειών. Καθένας, με το μυαλό που διαθέτει, αυτά κάνει. Οι κάδοι είναι σκουπιδότοποι από μόνοι τους και οι υποδομές ανύπαρκτες. Οι αρμόδιοι όμως πρέπει μεριμνήσουν γι’ αυτό», τονίζουν οι κάτοικοι.

Στην περιοχή μετέβησαν εργαζόμενοι από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να διερευνήσουν το καταδικαστέο από την τοπική κοινωνία περιστατικό, ώστε στη συνέχεια να επιβληθεί το πρόστιμο στον ασυνείδητο κρεοπώλη.

«Παλεύουμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος»

Τις εικόνες αυτές καταδικάζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ηρακλείου Μιχάλης Βερτούδος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έλαβε ο Σύνδεσμος για την αντιμετώπιση του όλου ζητήματος μέσω εταιρείας ανακύκλωσης για τη συλλογή ζωικών αποβλήτων από τα κρεοπωλεία.

«Δεν πρέπει οι επαγγελματίες του κλάδου να πετούν τέτοια απόβλητα στους κάδους. Σε συνεργασία με τον Δήμο, έχουμε κάνει επανειλημμένα συναντήσεις και τελικά βρήκαμε μόνοι μας τη λύση μέσω εταιρείας ανακύκλωσης για τη συλλογή ζωικών αποβλήτων από τα κρεοπωλεία. Μπορεί βέβαια κάποιοι επαγγελματίες να μη γνωρίζουν κάτι γι’ αυτό ακόμα. Παλεύουμε την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματα τρεις μήνες τώρα. Θέλω να πιστεύω πως σε ένα μήνα, δύο το πολύ, θα έχει εξαλειφθεί τελείως», είπε ο κ. Βερτούδος.

Πάντως, το κακό με τα ζωικά απόβλητα σε κάδους απορριμμάτων έχει παραγίνει. Όπως μας ανέφεραν από την Υπηρεσία Καθαριότητας, το πρόβλημα με την εναπόθεση ζωικών αποβλήτων δίπλα σε κάδους σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου είναι τεράστιο, από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα, με τα πρόστιμα να είναι δεκάδες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News