Ηράκλειο

Ημερίδα για το νερό από την Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλείου και τη SYCHEM SA

«Επεξεργασία Νερού & Ανταγωνιστικότητα σε ξενοδοχειακές μονάδες»

Η Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλείου και η SYCHEM SA, διοργανώνουν τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στις 9:30 το πρωί, στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis Hotel, ημερίδα με θέμα «Επεξεργασία Νερού & Ανταγωνιστικότητα σε ξενοδοχειακές μονάδες».

Η ημερίδα είναι αφιερωμένη στην επεξεργασία νερού και πως αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα του ξενοδοχείου μέσα από την μείωση του λειτουργικού κόστους. Ένα θέμα μείζονος σημασίας ειδικά για την Κρήτη, που αφορά όχι μόνο τους ιδιοκτήτες των Ξενοδοχείων αλλά και τους Μηχανικούς και τεχνικούς όλων των βαθμίδων.

Η ημερίδα θα επικεντρωθεί σε μελέτες περιπτώσεων και επιτυχημένες εφαρμογές τεχνολογιών που συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση του κόστους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις  καλύτερες τεχνολογίες και πρακτικές επεξεργασίας νερού ανάλογα με το μέγεθος και τις απαιτήσεις κάθε τουριστικού καταλύματος αλλά και την αντίστοιχη τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΥΑ που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την απόσβεση σε επενδύσεις συστημάτων επεξεργασίας νερού.

Έγκριτοι ομιλητές θα εξηγήσουν στους παρευρισκόμενους τις προϋποθέσεις & την τεχνοοικονομική σκοπιμότητα λειτουργίας συστημάτων επαναχρησιμοποίησης νερού, την παρακολούθηση ποιότητας νερού και πως μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας & χημικών στις κολυμβητικές δεξαμενές. Παράλληλα θα παρουσιαστούν πρωτοπόρες λύσεις που αφορούν την κατανάλωση νερού εντός του ξενοδοχείου και την ποιοτική αναβάθμιση της υπηρεσίας που προσφέρεται σε αυτό.

Μετά το πέρας της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), ενός  από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα, εξοπλισμένα και στελεχωμένα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης παρουσία του Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Ν. Χαλκιαδάκης δήλωσε: «Στη σκιά της καταμέτρησης αφίξεων, εσόδων και λοιπών στατιστικών, η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου ανοίγει το διάλογο για ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που θα απασχολήσουν την ξενοδοχία την επόμενη 50ετία. Τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, που ήδη αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα σε διαχείριση ζητήματα στην Κρήτη. Με τους επισκέπτες να ξεπερνούν κατά τέσσερις φορές τον πληθυσμό του νησιού η διαχείριση υδάτων τους μήνες λειτουργίας των ξενοδοχείων πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Σε συνεργασία με την SYCHEM,  πρωτοπόρο διαχείρισης υδάτων θα δώσουμε πρακτικές και άμεσες λύσεις στους συναδέλφους»

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια