Ηράκλειο

Μ. Καρκαβάτσος: Δεν κάνει να πάμε «άθαφτοι» οι αγρότες

Ο Μ. Βορίδης στηρίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Πρώτη απάντηση των αγροτών των μπλόκων στις δηλώσεις Μ. Βορίδη  για τα αιτήματά τους δια στόματος Μανόλη Καρκαβάτσου, Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων.
«Ο Υπουργός να σταματήσει τη λογική της συμπάθειας και να απαντήσει επί της ουσίας στη διεκδίκηση του δικαιώματος μας να ζήσουμε. Οι αγρότες από όποιο χώρο πολιτικό κι αν προέρχονται αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Εκείνος είναι που δείχνει να υποκινείται υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Του λέμε ότι δεν κάνει να πάμε άθαφτοι».
Ο Μάκης Βορίδης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων για τις κινητοποιήσεις τους: «Ο διάλογος συνεχίζεται με τους αγρότες, ωστόσο μοχλός των κινητοποιήσεων είναι μερίδα αγροτών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ. Μέσα στην ατζέντα τους  είναι η κατάργηση της ΚΑΠ που σημαίνει και κατάργηση των ενισχύσεων.  Η κατώτερη εγγυημένη τιμή ακούγεται κάτι συμπαθητικό, αλλά είναι εγκληματικό γιατί είμαστε σε συνθήκες ανοικτής αγοράς και η Ευρώπη παίρνει λάδι και από Μαρόκο και από την Τουρκία κι αν η τιμή δεν είναι ανταγωνιστική κανείς δεν θα παίρνει ελληνικό λάδι. Άρα η λογική του ΚΚΕ είναι κλειστές αγορές, κρατικό μονοπώλιο, για κατώτερη εγγυημένη τιμή που είναι κάτι απολύτως λάθος για τους παραγωγούς μας».

Αύριο Παρασκευή εντωμεταξύ στις 10 το πρωί, οι αγρότες από τους αγροτικούς συλλόγους του νομού Ηρακλείου προχωρούν σε αποκλεισμό του ΕΛΓΑ στο Ηράκλειο και σε παράσταση διαμαρτυρίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια