Ηράκλειο

Αντιδρούν για το πρώην «Φάρος»

Συνεχίζονται οι διαφωνίες για τα σχέδια της δημοτικής αρχής

Κάθετα ενάντιοι στο σχέδιο της δημοτικής Αρχής Ηρακλείου για τη δημιουργία Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο πρώην “Φάρος” παραμένουν στην τοπική κοινότητα της Νέας Αλικαρνασσού.

Μάλιστα, μετά την προ ημερών σχετική ανακοίνωση που είχαν βγάλει, οι αιρετοί της τοπικής κοινότητας εξέφρασαν, τις προάλλες, τη δυσφορία και την εναντίωσή τους και σε δημοτικά στελέχη.

Ξεκαθάρισαν πως η πρόταση περί “στρατηγείου” Πολιτικής Προστασίας, όπου θα συστεγάζονται μαζί με τον Δήμο η Περιφέρεια, η ΕΛ.ΑΣ. και η Πυροσβεστική, δεν είναι αποδεκτή. Και πως θα πρέπει να επιδιωχθεί μια άλλη αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου δίπλα στις φυλακές, πιο ταιριαστή με τις ανάγκες, τις προτεραιότητες, αλλά και το προφίλ της περιοχής.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Νέας Αλικαρνασσού συνεδρίασε στις 23/01/2020 με θέμα συζήτησης την αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου, πρώην κέντρο “Φάρος”. Στο Συμβούλιο παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ. Σισαμάκης Γεώργιος και κ. Αγγελάκης Νικόλαος και οι δημοτικοί σύμβουλοι από τον Δήμο Ηρακλείου κ. Γιαουρτάς Δημήτριος, κ. Περισυνάκης Αντώνης και κ. Λεμονή Θεοδώρα, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε ότι η πρόταση του κ. Παττακού Μαρίνου για τη δημιουργία Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο ακίνητο του πρώην κέντρου “Φάρος” δεν αποτελεί πρόταση που συνάδει με τις προτεραιότητες και τις ανάγκες της περιοχής της Νέας Αλικαρνασσού.

Αποφασίστηκε να προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο μελέτη αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής του κέντρου “Φάρος” με συμμετοχή συμβουλευτικού χαρακτήρα μηχανικών της περιοχής της Αλικαρνασσού, που θα υποδείξει η κοινότητα της Νέας Αλικαρνασσού».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια