«Ποντικός» στο ΠΑΓΝΗ: Έκλεψε από κινητά μέχρι ιατρικά μηχανήματα

Ηράκλειο
«Ποντικός» στο ΠΑΓΝΗ: Έκλεψε από κινητά μέχρι ιατρικά μηχανήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη βιασύνη του τράκαρε το όχημα του

Νέο περιστατικό κλοπής στο ΠΑΓΝΗ σημειώθηκε χθες βράδυ, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο νοσοκομείο.

Ένας 26χρονος Ρομά «βούτηξε» 3 κινητά τηλέφωνα ασθενών από την Καρδιολογική Κλινική, ενώ στη συνέχεια έσπασε την πόρτα στο τμήμα Σπιρομέτρησης, στο υπόγειο, αφαιρώντας 2 φορητά σπιρόμετρα.

Για κακή του τύχη, η δράση του έγινε αντιληπτή από τους πολίτες οι οποίοι άρχισαν να τον κυνηγούν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη προσπάθεια του να διαφύγει άφησε στα ΤΕΠ τα σπιρόμετρα που είχε αφαιρέσει και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του.

Από τη βιασύνη του, τράκαρε το όχημα του, με άνδρες της Άμεσης Δράσης να τον εντοπίζουν στις 4.30 τα ξημερώματα στην περιοχή του Γιόφυρου.

Ο 26χρονος συνελήφθη ενώ τα κλοπιμαία – 3 κινητά αποδόθηκαν στους ασθενείς.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Ηρακλείου.

Πολίτες έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα για να μην πέσουν θύματα των «μακρυχέρηδων» οι οποίοι βάζουν στο μάτι, από πορτοφόλια, μέχρι κινητά τηλέφωνα, βενζίνη οχημάτων μέχρι και ιατρικά μηχανήματα.

Στο ΠΑΓΝΗ πάντως έχουν αυξηθεί τα μέτρα φύλαξης, τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση περιστατικών κλοπών , με το Σωματείο Εργαζομένων να τονίζει την ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και στον τομέα φύλαξης του νοσοκομείου.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός για κλοπή στο Ηράκλειο

Συνελήφθη σήμερα (28.01.2020) το μεσημέρι στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.

Ειδικότερα σήμερα (28.01.2020) μεταμεσονύκτιες ώρες στο Ηράκλειο, άγνωστος δράστης αφαίρεσε από το νοσοκομείο τέσσερα κινητά τηλέφωνα  και ιατρικά μηχανήματα (δυο φορητές συσκευές σπειρομέτρησης).

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι 27χρονος είχε διαπράξει την εν λόγω κλοπή. 

Κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, εντοπίστηκε και συνελήφθη και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων. 

Τα εν λόγω αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους παθόντες

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News