Ηράκλειο

«Το δέντρο των ευχών μας» - Κάρτες γεμάτες ευχές από το 32ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Ένα έργο eΤwinning από μαθητές της Δ’ τάξης

Με μεγάλο ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε το έργο «eTwinning» με τίτλο «Our Tree of Wishes» που υλοποίησαν οι μαθητές της Δ΄ Τάξης του 32ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου με τις εκπαιδευτικούς των Αγγλικών και των Εικαστικών.

Συνολικά 566 μαθητές ηλικίας 7-15 χρονών από 24 Ευρωπαϊκές χώρες μαζί με 143 εκπαιδευτικούς συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα ‘Δέντρο των Ευχών’. Τα παιδιά ετοίμασαν ένα γράμμα και κάρτες γεμάτες ευχές στα Αγγλικά και στα Ελληνικά. Αφού έκαναν το διαδικτυακό τους ταξίδι από χώρα σε χώρα, τελικά στόλισαν τα κλαδιά του συνεργατικού μας δέντρου λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2019.

Κατά τη διάρκεια του έργου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενισχύσουν την επικοινωνία στην Αγγλική γλώσσα, να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να δουλέψουν ομαδικά. Ετοίμασαν ένα logo, μία γκαλερί με τα δέντρα που ζωγράφισαν μόνοι τους, παρουσίασαν τον εαυτό τους στα Αγγλικά, έμαθαν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και πολλά άλλα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με δύο σχολεία συνεργάτες του project, ένα από την Ιταλία και ένα από την Τουρκία.

«Το «eTwinning project» με τίτλο «Our tree of wishes» που ανέλαβαν να υλοποιήσουν τα δύο τμήματα της Δ’ τάξης του σχολείου μας μαζί με τις εκπαιδευτικούς των Αγγλικών πλησιάζει προς το τέλος του.

Οι μαθητές ετοίμασαν τις κάρτες με τις ευχές τους στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, τις στόλισαν και τις κρέμασαν στο δέντρο των ευχών που δημιούργησαν με την εκπαιδευτικό των Εικαστικών. Επίσης έγραψαν ένα γράμμα με ευχές για όλους και διάβασαν τα γράμματα των άλλων σχολείων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με δύο σχολεία συνεργάτες του project, ένα από την Ιταλία και ένα από την Τουρκία.

Μόλις ολοκληρωθούν όλα τα δέντρα των ευχών όλων των σχολείων που συμμετέχουν στο έργο, θα γίνει διαγωνισμός και θα ανακηρυχθεί το πιο δημοφιλές δέντρο του project».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια