Νέα απάτη μέσω… Viber: Πως «παγίδευαν» τους ανυποψίαστους πολίτες;

Ηράκλειο
Νέα απάτη μέσω… Viber: Πως «παγίδευαν» τους ανυποψίαστους πολίτες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έβγαλαν» πάνω από 8.000 ευρώ!

Το ποσό των 8.300 ευρώ είχε καταφέρει να αποσπάσει από ανυποψίαστους πολίτες μια - αν μη τι άλλο - καλά οργανωμένη σπείρα, που όμως δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τις αστυνομικές Αρχές της Κρήτης.

Πέντε άτομα, 2 άντρες, ηλικίας 44 και 74 ετών και 3 γυναίκες, ηλικίας 18, 35 και 44 ετών, είχαν προβεί σε 10 υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών (8 απόπειρες και 2 τετελεσμένες) στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και της Σύρου.

Πως δρούσαν;

Οι 5 ημεδαποί παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, έπειθαν ανυποψίαστους πολίτες να τους καταβάλουν χρήματα.

Ειδικότερα, από τον Οκτώβριο του 2019, τα 5 άτομα αγόραζαν αντικείμενα από πολίτες, τα οποία θα αποπλήρωναν μέσω web-banking.

Στην συνεχεία, έστελναν στα θύματά τους, μέσω viber, ψεύτικη φωτογραφία αποδεικτικού μεταφοράς χρημάτων, στην οποία όμως, αντί να αναγράφεται το ποσό που κόστιζε το αντικείμενο, αναγραφόταν ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό.

Έτσι, επικοινωνούσαν ξανά με τα θύματα, λέγοντάς τους πως είχαν μεταφέρει περισσότερα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από την αξία των αντικειμένων, που υποτίθεται ότι αγόραζαν, και έτσι ζητούσαν την επιστροφή των «επιπλέον» χρημάτων.

Τα θύματα, τα οποία - όπως φαίνεται - δεν ήλεγχαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς προκειμένου να διαπιστώσουν πως δεν είχε πιστωθεί κανένα ποσό, επέστρεφαν στους δράστες τα «επιπλέον» χρήματα, με αποτέλεσμα, να καταφέρουν να… «μαζέψουν» 8.300 ευρώ!

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των 5 πέντε ατόμων, κατηγορούμενων για απάτη.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News