«Αύξηση του ποσοστού επιβίωσης από τον καρκίνο του μαστού»

Ηράκλειο
«Αύξηση του ποσοστού επιβίωσης από τον καρκίνο του μαστού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία σημείο αναφοράς για τους γιατρούς αναφορικά με τον καρκίνο του Μαστού και τους Γυναικολογικούς Καρκίνους, όπως προέκυψε από την ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο.

Στις θετικές αναφορές κι η παρότρυνση των ανδρών της οικογένειας προς τις γυναίκες που φοβούνται ή αμελούν την υγεία τους.

Μιλώντας στον 98.4 ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας, υπεύθυνος για τις κινητές μονάδες της Περιφέρειας Γιώργος Πιτσούλης, αναφέρθηκε και στα στοιχεία που συγκέντρωσε η κινητή μονάδα μαστογράφου, τα οποία δείχνουν πως μία στις πέντε γυναίκες δεν έχουν κάνει μαστογραφία.

Πως το 30% το αμελεί και το 10% φοβάται το αποτέλεσμα της εξέτασης, ενώ το 15% σκέφτεται την επίπονη διαδικασία. Όμως με την πρόληψη παρά την αύξηση των καρκίνων εξίσου αυξητικά είναι και τα ποσοστά επιβίωσης λόγω της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας.

Τέλος την ερχόμενη εβδομάδα η Περιφέρεια σε σχέση με τους συλλόγους Κομμωτηρίων και Κέντρων Αισθητικής θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό στην πελατεία τους στην κατεύθυνση της ενημέρωσης.

Αναφορικά με την κινητή  οδοντιατρική μονάδα είπε ότι σε καθημερινή βάση οι γιατροί εξετάζουν κοντά στα 100 παιδιά της Β! του Δημοτικού οπότε και εμφανίζονται τα περισσότερα προβλήματα με τα δοντάκια τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News